Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδρειο για τις συμβάσεις Siemens

0 σχόλια
Οριστική λύση μετά από διάστημα τουλάχιστον 2 ετών βρέθηκε σχετικά με τις επεκτάσεις προς Ελληνικό, Χαϊδάρι, Ανθούπολη. Ο λόγος είναι το πράσινο φως που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνοντας της συμβάσεις της Siemens.


Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης που είχε κερδίσει η εταιρία μετά από διαγωνισμό. Η υπογραφή των συμβάσεων όμως εκκρεμούσε λόγω του σκανδάλου της Siemens. Η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να αποσταλεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου από τον Υπουργό Υποδομών.

Από τη στιγμή της υπογραφής, απαιτούνται 6 με 12 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων και τις δοκιμές έως ότου οι επεκτάσεις δοθούν στην κυκλοφορία. Αν η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα τότε είναι πολύ πιθανό στο τέλος του 2011, αρχές του 2012 να παραδοθούν οι επεκτάσεις προς Ανθούπολη και Χαϊδάρι. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 θα παραδοθεί η επέκταση προς Ελληνικό.

Οι νέοι συρμοί Γ γενιάς του Μετρό που θα εξυπηρετούν τις νέες επεκτάσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον Σεπτέμβριο ύστερα από αίτημα της Αττικό Μετρό. Οι συρμοί έχουν ολοκληρωθεί από την ανάδοχο Κορεάτικη εταιρεία Hanwa Rotem αλλά θα μείνουν στα αμαξοστάσια της Αττικό Μετρό χωρίς λόγο καθώς οι επεκτάσεις θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Δεκέμβριο.

Οι 17 νέοι συρμοί θα είναι τεχνολογικά ανώτεροι από αυτούς της Α και Β γενιάς ενώ εξωτερικά θα μοιάζουν περισσότερα με τους συρμούς που ήρθαν το 2004 (Β` γενιάς). Θα διαθέτουν κλιματισμό και θα είναι «υπεραυτόματοι».


ΠΗΓΗ: ypodomes.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget