Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Πεζοδρόμηση Βασ.Όλγας και Πανεπιστημίου με ταυτόχρονη επέκταση τραμ

2 σχόλια

Τη μονοδρόμηση των οδών Αχαρνών και Πατησίων και την πεζοδρόμηση των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Όλγας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο «Αθήνα-Αττική 2014», το οποίο παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε προτεραιότητα μπαίνουν περιοχές του Κέντρου, που είναι σημαντικές για τον ιστορικό, αισθητικό και λειτουργικό χαρακτήρα τους και αποτελούν μεγάλες παρεμβάσεις.

Με τη μετατροπή της Βασ. Όλγας σε πεζόδρομο συμπληρώνεται η διαδρομή σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων.

Προβλέπεται η λειτουργία της ως πεζόδρομος, με διέλευση μόνο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, (εκτός τρόλεϊ) στο πλάτος των υφιστάμενων λωρίδων του τραμ.

Προσωρινά, προβλέπεται η παράλληλη κίνηση τρόλεϊ σε άλλη λωρίδα κυκλοφορίας, ως μεταβατική φάση, μέχρι να καταστεί εφικτή η πλήρης απομάκρυνσή τους από την οδό.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ενοποίηση Ζαππείου και Εθνικού Κήπου με τον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, δημιουργώντας ενιαίο ελεύθερο χώρο.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών προετοιμάζεται η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, με πρόβλεψη διέλευσης και σε αυτήν μέσου σταθερής τροχιάς, ώστε πολύ σύντομα να προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική αποφόρτισης του κέντρου από το αυτοκίνητο και στην αποφασιστική ενίσχυση του ρόλου της δημόσιας συγκοινωνίας.

Θεμέλιο της πολιτικής αναβάθμισης της δημόσιας συγκοινωνίας θα είναι το τραμ, για το οποίο προβλέπεται να συνεχίσει την πορεία του από την πλατεία Συντάγματος σε Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Επίσης προβλέπεται η μονοδρόμηση των οδών Αχαρνών και Πατησίων και η λειτουργία τους ως ζεύγος κινήσεων αντίθετης φοράς, ώστε να προκύψει χώρος για δημιουργία λεωφορειο-λωρίδων, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομο.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση σε pdf του προγράμματος "Αθήνα-Αττική 2014" από εδώ.
----------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ: Αν δεν ληφθούν δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό των ΙΧ όπως τα παραπάνω, θα συνεχίσουμε να ζούμε (μάλλον να επιβιώνουμε) μέσα σε ένα ιδιαίτερα ακατάλληλο περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 10 λεπτά περπάτημα στο κέντρο μπορούν να αποβούν μοιραία για τα πνευμόνια μας.

Ελπίζουμε οι πεζοδρομήσεις της Βασ.Όλγας και Πανεπιστημίου με ταυτόχρονη επέκταση του τραμ στην Πανεπιστημίου και Πατησίων να υλοποιηθούν.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθούν και δρακόντεια μέτρα για την αποτροπή εισόδου των ΙΧ στους πεζόδρομους και στην αποκλειστική λωρίδα του τραμ στις λεωφόρους Βασ.Αμαλίας και Βασ.Όλγας που έχει καταντήσει επιδημία. Μάλιστα, η μη προφύλαξη του διαδρόμου του στην Βασ.Όλγας μπορεί να ακυρώσει την πεζοδρόμηση, αφού τα ΙΧ θα χρησιμοποιούν (όπως και τώρα) τον "αποκλειστικό" του διάδρομο. Μια φθηνή και απλή λύση είναι η εγκατάσταση μπαριέρας στην αρχή και στο τέλος της Βασ.Όλγας που θα ενεργοποιείται με το επικείμενο "πράσινο κύμα".

2 σχόλια:

  • 18 Οκτωβρίου 2010 στις 12:36 π.μ.

    Ελάτε τώρα πείτε την αλήθεια κάνετε πλάκα που θέλετε να πεζοδρομήσετε την Πανεπιστημίου... Μάλλον μιλάμε για άλλο δρόμο με το ίδιο όνομα...
    Πώς στο καλό θα περνάνε οι περίπου 30 γραμμές λεωφορείων που διέρχονται από αυτό το δρόμο;;; από τη Σόλωνος , που και χωρίς άλλα μέσα μεταφοράς πήζει από μόνη της;;

  • 3 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:03 μ.μ.
    O405N :

    Θα καταργηθούν ή θα εκτραπούν.

    Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω, άλλα έχω βάλει και εκεί το χεράκι μου...

    Βέβαια ότι είναι να γίνει θα γίνει σε κανένα 5αρι χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget