Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΑΜΕΛ: Πληροφορίες σχετικά με το Πιλοτικό Πρόγραμμα Μεταφοράς Ποδηλάτων

0 σχόλια
Σύμφωνα με το από 16/2/2011 Δελτίο Τύπου, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, από την 1η Μαρτίου 2011, ξεκινά πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων με συρμούς του Μετρό. Η εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει τέσσερις (4) μήνες και μετά το πέρας της περιόδου αυτής θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητά του.

Η μεταφορά των ποδηλάτων θα επιτρέπεται τις Τετάρτες από ώρα 18:00 μέχρι τη λήξη των ωρών κυκλοφορίας και τις Κυριακές από ώρα 12:00 μέχρι τη λήξη των ωρών κυκλοφορίας.

Η είσοδος των ποδηλάτων επιτρέπεται μόνο από την τελευταία πόρτα του τελευταίου οχήματος κατά την κατεύθυνση κίνησης του συρμού. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι δύο (2) ποδήλατα ανά συρμό.

Η μεταφορά των ποδηλάτων εντός του σταθμού θα γίνεται από τις σταθερές κλίμακες ή τους ανελκυστήρες, εφόσον οι ανελκυστήρες δεν χρησιμοποιούνται τη στιγμή εκείνη από τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δεν επιτρέπεται η μεταφορά των ποδηλάτων από τις κυλιόμενες κλίμακες. Δεν επιτρέπεται η χρήση των ποδηλάτων (ποδηλασία) εντός των χώρων των σταθμών. Οι χρήστες των ποδηλάτων θα πρέπει να τοποθετούν τα ποδήλατα σε σημεία που αυτά δεν εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των επιβατών και να μεριμνούν ώστε να μην προκληθεί ζημιά σε εγκαταστάσεις, προσωπικό ή το επιβατικό κοινό.

Σε περίπτωση εκκένωσης συρμού εντός της σήραγγας οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ποδήλατο, οφείλουν να το εγκαταλείψουν στο όχημα το οποίο βρίσκεται αυτό και να εκκενώσουν το συρμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού.

Σε περιπτώσεις εκτάκτων γεγονότων (π.χ. διακοπή κυκλοφορίας συρμών, απειλή βόμβας, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά.) η μεταφορά ποδηλάτων, μπορεί να απαγορευτεί κατά την κρίση του αρμόδιου προσωπικού, με προτεραιότητα την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού κοινού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget