Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Εκστρατεία Ενημέρωσης προς το Επιβατικό Κοινό από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.)

0 σχόλια

Το Σωματείο μας ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του Επιβατικού Κοινού τις επόμενες ημέρες μοιράζοντας την παρακάτω επιστολή σε σταθμούς του δικτύου. Αναζητούνται εθελοντές και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΣΕΛΜΑ.

Αγαπητοί Επιβάτες,

Θέλουμε με αυτή την επιστολή να σας πούμε την αλήθεια για τις Αστικές Συγκοινωνίες και το Μετρό. Γνωρίζουμε πως ενημερώνεστε μόνο από τις τηλεοράσεις αλλά δεν πρέπει να ακούτε άλλο τους καλοπληρωμένους μεγαλοκαρχαρίες δημοσιογράφους των 30.000 και 50.000 ευρώ το μήνα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να λένε ψέματα για να διατηρούν τους παχυλούς μισθούς τους χύνοντας δηλητήριο σε όσους αγωνίζονται. Παλιότερα συκοφαντούσαν τους Αγρότες, μετά τους Ναυτεργάτες, ύστερα τους Φορτηγατζήδες και τώρα τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες. Έχουμε όλοι εμείς άδικο ή απλά λένε ψέματα εξυπηρετώντας την κυβέρνηση και την τρόικα για να μην χάσουν βίλες και κότερα;

Ποια είναι η αλήθεια.

Λένε: Οι συγκοινωνίες είναι ελλειμματικές και πρέπει να σταματήσει αυτό.
Απαντάμε: Οι συγκοινωνίες σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι ελλειμματικές γι’ αυτό επιδοτούνται από τα κράτη. Στην Ελλάδα το κράτος δίνει μόνο το 14% αυτών που θα έπρεπε να δίνει σαν επιχορήγηση και έτσι φτιάχνονται ελλείμματα.

Λένε: Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες παίρνουν πολλά.
Απαντάμε: Εργαζόμενος στο μετρό με 30 χρόνια προϋπηρεσία (τα 11 στο μετρό) παντρεμένος με 2 παιδιά παίρνει 1.129 ευρώ καθαρά μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Λένε: Τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών τα πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Απαντάμε: Η φορολογία των υπόλοιπων εργαζομένων πηγαίνει στα σεντούκια των τραπεζιτών για τους τόκους, πηγαίνει στις μίζες και στα σκάνδαλα και όχι στις αστικές συγκοινωνίες.

Λένε: Ότι νοιάζονται για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Απαντάμε: Αν νοιάζονταν θα μείωναν το εισιτήριο αντί να το αυξήσουν. Θα κάλυπταν τις ανάγκες σε προσωπικό για να μην ταλαιπωρούνται με καθυστερήσεις οι επιβάτες λόγω τεχνικών προβλημάτων από ανεπαρκή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα (ταχύτητα, ασφάλεια, καθαριότητα).

Λένε: Ότι θέλουν δημόσιες συγκοινωνίες.
Απαντάμε: Με την απαξίωση των Αστικών Συγκοινωνιών και των εργαζομένων σε αυτές ετοιμάζουν το έδαφος για να τις δώσουν σε ιδιώτες. Ήδη κομμάτια της δουλειάς του μετρό τα έδωσαν σε εξωτερικούς εργολάβους.

Λένε: Πρέπει οι εργαζόμενοι να συμμορφωθούν με τους νόμους γιατί ψηφίστηκαν.
Απαντάμε: Αυτοί με τόσα σκάνδαλα και απάτες (βατοπαίδια, SIEMENS, ομόλογα) δεν δικαιούνται να μιλάνε για νομιμότητα γιατί ξευτίλισαν κάθε έννοιά της.

Εμείς δεν υποχωρούμε. Δεν θα παραδοθούμε. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και θέλουμε το Επιβατικό Κοινό στο πλευρό μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget