Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Για 3η φορά "παγώνει" η επέκταση προς Πειραιά!

0 σχόλια

Εμπλοκή σημειώθηκε στο διαγωνισμό της Αττικό Μετρό για την κατασκευή της επέκτασης της γραμμή 3 του Μετρό από Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) προς Πειραιά. Δύο από τις κοινοπραξίες κατέθεσαν ένσταση επειδή απορρίφθηκαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και έτσι η καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαδικασίας μπορεί να φτάσει ακόμη και τον ένα χρόνο.

Οι δύο κοινοπραξίες απορρίφθηκαν καθώς η επιτροπή έκρινε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την άρτια κατασκευή του έργου. Στη συνέχεια οι εταιρίες έκαναν χρήση του δικαιώματος τους για ένσταση ώστε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Έτσι ο διαγωνισμός αναμένεται να καθυστερήσειγια χρονικό διάστημα πολλών μηνών.

Το έργο, προϋπολογισμού 515.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή σήραγγας 7,6 χιλιομέτρων και έξι σταθμών στις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Οταν τεθεί σε λειτουργία θα εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Οι δύο κοινοπραξίες που επέβαλαν ένσταση λόγω της απόρριψής τους από το διαγωνισμό είναι οι:

  • Dragados – Μοχλός και
  • Impregilo – ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική – Seli – Ansaldo STS
Οι τρεις κοινοπραξίες που θα συνεχίσουν στη β’ φάση του διαγωνισμού όταν αυτός πραγματοποιηθεί είναι οι:
  • Άκτωρ - ΓΕΚ Τέρνα
  • J&P Aβαξ – Ghella SPA – Alstom Transport και
  • FCC Construction – Alpine Bau

ΠΗΓΗ: www.athenstransport.com

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι συνολικά η 3η φορά που γίνεται αυτό! Εδώ και 2 χρόνια ο διαγωνισμός είχε παγώσει για τον ίδιο λόγο. Την πρώτη φορά που δημοπράτησαν το τμήμα, πρίν από 5 χρόνια, ξαναέγιναν τα ίδια και τελικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Τώρα ξανά πάνω στο ξανά! Στο ίδιο έργα, ξανά θεατές! Ο λόγος της κοκορομαχίας είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά (πάνω από μισό δις ευρώ). Είναι τόσο καθυστερημένη η διοίκηση και το υπουργείο υποδομών ώστε να μη σκέφτεται να χωρίσει την επέκταση σε 2 τμήματα και να τα δημοπρατήσει ετεροχρονισμένα; Μα τι ρωτάω;... Είναι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget