Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ: Ενθουσιασμός από την Ομοσπονδία Πολιτικών Μηχανικών της Ιαπωνίας

2 σχόλια
*Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το μήνυμα του διαχειριστή του ιστοχώρου του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου αλλά και της σελίδας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στον δημοφιλή ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Αλέξης Λεχουρίτης Β' 22 Σεπτεμβρίου στις 7:51 μ.μ.

Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του κόσμου έφερε στα Καλάβρυτα την Ομοσπονδία Πολιτικών Μηχανικών της Ιαπωνίας, τη μεγαλύτερη επιστημονική κοινότητα της χώρας.

Η γνωριμία τους με τα ορεινά μέρη της Αχαίας, θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση που έχει γίνει ποτέ για τα … αδικημένα μέρη μας.
Διότι ο Ε.Ο.Τ. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει τιμήσει τον Οδοντωτό μας με κανενός είδους διαφήμιση!

Η ομοσπονδία Πολιτικών Μηχανικών της Ιαπωνίας-
The Japan Civil Engineering Consultants Association
(JCCA - www.jcca.or.jp http://www.jcca.or.jp/) είναι μια μεγάλη επιστημονική κοινότητα στην χώρα της και η οποία συνεργάζεται με όλα τα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και φυσικά με τα μέλη της.
Θεωρώ μεγάλη προβολή για τον Οδοντωτό μας την επίσκεψη εκπροσώπων της πιο πάνω επιστημονικής κοινότητας ώστε να γνωρίσει από κοντά ένα έργο που ξεκίνησε το 1890 και εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου 1896.
Αξίζει να σημειώσω ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 η αναφερθείσα επιστημονική κοινότητα θα εκδώσει περιοδικό για τα μέλη της (10.000 αντίτυπα) στο οποίο θα έχει αφιέρωμα από την επίσκεψη τους στον Οδοντωτό της Ελλάδος μας!
Εκπλάγηκαν που ένα τόσο μικρό μέρος σαν τα Καλάβρυτα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη τόσα ωραία μέρη (Χιονοδρομικό Κέντρο-Σπήλαια Λιμνών - Εκκλησιαστικό τουρισμό - Οδοντωτό σιδηρόδρομο) για επίσκεψη!
Ήταν το σημείο που τα συναισθήματα μου με πρόδωσαν! Σταμάτησα την ξενάγηση και απομακρύνθηκα για λίγο....διότι θα με πιάνα τα κλάματα...θα έπρεπε να κατηγορήσω το κράτος στο οποίο ζω και αγαπώ ...για την μη προβολή της περιοχής μου από αυτούς που θα έπρεπε να την προβάλλουν!
Η εντυπώσεις από την επίσκεψη τους (με την ευκαιρία τους ξενάγησα και στα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της περιοχής) και την φιλοξενία τους ήταν άριστες.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο Οικονόμου
( μηχανικό του ΟΣΕ και υπεύθυνο για την αναβάθμιση που έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια στον Οδοντωτό) ο οποίος συμμετείχε στο τεχνικό μέρος της ξενάγησης, το προσωπικό που εργάζεται στον Οδοντωτό και τον κ. Μάριο Κουνέλη (Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων).

Ελπίζω πως ο Πατέρας μου από κει ψηλά που είναι να νιώθει περήφανος που με μπόλιασε με την αγάπη του για το "διαμάντι" της Ελλάδος μας.

Ναι είναι "διαμάντι" ανεκμετάλλευτο ο Οδοντωτός μας.

Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός – Διαχειριστής της ιστοσελίδας
http://www.odontotos.com/

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/31521

---------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ: Ο αγαπητός φίλος Αλέξης Λεχουρίτης και λίγα λέει... Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος είναι ένα πραγματικό διαμάντι το οποίο μένει αναξιοποίητο, με ελάχιστα και καθόλου βολικά δρομολόγια, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν ταξιδιώτη που θέλει να κάνει μία μονοήμερη εκδρομή στα πανέμορφα Καλάβρυτα και παράλληλα να θαυμάσει τα αξιοθέατα τόσο των Καλαβρύτων, όσο και της βραβευμένης διαδρομής του Οδοντωτού...

2 σχόλια:

  • 29 Οκτωβρίου 2010 στις 11:29 μ.μ.
    Αλέξης Λεχουρίτης :

    Αγαπητοί Φίλοι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Ελπίζω πως έλαβαν το "μήνυμα" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,τον ΕΟΤ και σύντομα ο Μοναδικός Οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ελλάδος μας θα αποκτήσει την λάμψη που του αξίζει.

    Με εκτίμηση
    Αλέξης Λεχουρίτης
    http://www.odontotos.com

  • 30 Οκτωβρίου 2010 στις 7:24 μ.μ.

    Αγαπητέ Αλέξη, αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας άκουγε, ο σιδηρόδρομος θα είχε την θέση που του αξίζει. Δυστυχώς, όλοι εμείς γνωρίζουμε πως δεν το κάνει. Τον τελευταίο καιρό της έχουν ψιλοβάλει ένα φτηνιάρικο ακουστικό στο facebook και μόνο επειδή η δαμόκλειος σπάθη της ιδιωτικοποίησης κρέμεται από μια κλωστή πάνω από το κεφάλι της.

    Τα πράγματα θα μπορούσαν να μην ήταν έτσι αν είχε ακούσει κάποιες προτάσεις των συγκοινωνιολόγων και των σιδηροδρομόφιλων. Αλλά όπως κάθε τι στο Ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει αυτιά, μήτε μάτια. Απλά προχωρά προς τον γκρεμό.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget