Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: "Τσουλάει" αργά και αθόρυβα η επέκταση της γραμμής 3 στον Πειραιά

4 σχόλια
Αργά και αθόρυβα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ότι διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες για την πιο σημαντική επέκταση του μετρό της Αθήνας και συγκεκριμένα της γραμμής 3 στα πυκνοκατοικημένα και συγκοινωνιακά αποκομμένα δυτικά προάστια των Αθηνών.

Το τμήμα ΧΑΪΔΑΡΙ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με τους ενδιάμεσους σταθμούς ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ανταπόκριση με τη γραμμή 1) κάνει σιγά σιγά τα βήματα του προς την υλοποίηση η οποία θα διαρκέσει 5,5 χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ζήτησε από τους υποψήφιους να καταθέσουν τις προσφορές του μέχρι τις 12 Απριλίου 2011 ενώ ήδη η εταιρεία έλαβε την έγκριση για την χωροθέτηση του σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ εντός του συγκροτήματος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ - απ' αυτόν περιμένουμε και το monorail) ενώ μόλις χθές έλαβε και την έγκριση για την χάραξη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Το ΚΑΣ εκτίμησε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με αρχαία μόνο στον Πειραιά και συγκεκριμένα με νεκροταφεία, τμήματα του τείχους της πόλης καθώς και στοές, συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης "Μακράς Στοάς" που εξυπηρετούσε την αποθήκευση σίτου. Στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου, το ΚΑΣ εκτιμά ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα ανακαλύψει τείχη και πηγάδια.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΑΣ ζήτησε από την εταιρεία να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα να προστατευθούν και να διατηρηθούν ανέπαφα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

4 σχόλια:

  • 1 Απριλίου 2011 στις 3:18 π.μ.
    Ανώνυμος :

    ηλιθιοτητες που ενστερνιζεται και ο μμεαθηνων
    ρε βλαμμενα αλλου θα παει στο εγγυς μελλον η γραμμη του μετρο...απο δυτικα τερματιζει στο χαιδαρι που αναμενεται συντομα...μα τοσο ασχετιλα εισαι..τσουσ..κιχ ρε

  • 1 Απριλίου 2011 στις 2:10 μ.μ.

    Την έλλειψη ενημέρωσης σου για το σχέδιο ανάπτυξης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα το εκλάβω ως πρωταπριλιάτικο αστείο...

  • 1 Απριλίου 2011 στις 2:12 μ.μ.
    jwudalas :

    Κάτι κουραμπιέδες που αρχίσαν να μαζεύονται και σε αυτόν τον χώρο.Γράφεις που γράφεις βλακείες,έχε το αντριλίκι να υπογράφεις αυτά που λες.....Καλή η ανωνυμία,έτσι;Μπορείς να βγάλεις το κράνος όταν κάθεσαι μπροστά στην οθόνη.Δεν σε βλέπει κανεις...

  • 1 Απριλίου 2011 στις 2:20 μ.μ.

    Σήμερα, λόγω πρωταπριλιάς, δείχνω μια ανοχή.

    Μην χαλάς τζάμπα το πληκτρολόγιο σου, φίλε μου jwudalas. Αν συνεχίσει ο εν λόγω επισκέπτης να μας χαλά την διάθεση και τις αναρτήσεις με τον προσβλητικό του τρόπο έκφρασης και μάλιστα με αναληθείς και ακατανόητες σκέψεις, απλά θα ενεργοποιήσω τον μετριασμό σχολίων και θα ησυχάσει το κεφάλι μας...

    Δεν θα επιτρέψω την υποβάθμιση του ιστολογίου από ακατανόητα άτομα.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget