Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Παράτησαν φορτηγό πάνω στις γραμμές στη Νέα Πέραμο!

0 σχόλια
Η κατάσταση στον προαστιακό σιδηρόδρομο αρχίζει να λαμβάνει κωμικοτραγικές καταστάσεις! Ένα φορτηγό παρατημένο πάνω στις ράγες του προαστιακού βρήκε ο μηχανοδηγός!

Αλλά ας αφήσουμε το newsit.gr να μας εξιστορήσει το γεγονός...

Φαρδύ, πλατύ ήταν παρκαρισμένο πάνω στις ράγες στο 30ο χλμ στη Ν. Πέραμο ένα φορτηγό! Ευτυχώς το είδε έγκαιρα και πρόλαβε να πατήσει τα φρένα. Το τρένο σταμάτησε και όπως ήταν φυσικό κατέβηκε να δει τι είχε πάθει ο άνθρωπος που το οδηγούσε και αναγκάστηκε να σταματήσει έτσι...

Δεν βρήκε όμως κανέναν και έτσι ενημέρωσε την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και “χτύπησαν” τα νούμερα του φορτηγού είδαν ότι ήταν κλεμμένο και μάλιστα μόλις πριν από λίγη ώρα.\

Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο οι δράστες “έμειναν” πάνω στις ράγες και αποφάσισαν να το παρατήσουν και να φύγουν.

Χρειάστηκαν πάντως σχεδόν τρεις ώρες μέχρι να φτάσει γερανός και να πάρει το φορτηγό απ' τις ράγες και να συνεχιστούν τα δρομολόγια.


Πολλοί υποψιάζονται δολιοφθορά από τους ανταγωνιστές του ΟΣΕ, άλλοι απλά αποδίδουν το γεγονός σε εγκληματία που προσπάθησε να ξεφύγει από τον τόπο του εγκλήματος. Η δική μας υποψία είναι η παρακάτω:

Αφού οι γνωστοί άγνωστοι κακόμοιροι αθώοι δολιοφθορείς που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμάκι τους από κλοπή περιουσιακών στοιχείων του ΟΣΕ και συγκεκριμένα των καλωδίων ηλεκτροκίνησης έκλεψαν ολόκληρη την εγκατεστημένη αλλά ανενεργή ηλεκτροκίνηση από τις Αχαρνές μέχρι τη Θήβα (μήκους περίπου 100 χλμ!) η οποία στοίχισε εκατομμύρια ευρώ τόσο στους Έλληνες όσο και στους Ευρωπαίους φορολογούμενους για να είναι δυνατή η απεξάρτηση των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών από το ντίζελ και παροχή ανώτερης ποιότητας υπηρεσιών, οι κλέφτες βλέποντας ότι δεν άφησαν και τίποτα όρθιο, εδώ και μέρες άρχισαν να επιτίθενται στα μοναδικά κομμάτια με καλώδια ηλεκτροκίνησης που έχουν απομείνει και συγκεκριμένα αυτά που βρίσκονται υπό τάση.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοναδικά κομμάτια που είναι σε λειτουργία είναι τα ΟΙΝΟΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΚΙΑΤΟ και ΔΟΜΟΚΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αλλά και οι σιδηροδρομικοί έξοδοι από Θεσσαλονίκη.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει μεγάλη κλοπή στο τμήμα ΟΙΝΟΗ-ΧΑΛΚΙΔΑ ενώ μόλις προχτές είχαμε δολιοφθορές στο τμήμα ΔΟΜΟΚΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Έτσι σήμερα ήταν η μέρα του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΚΙΑΤΟ. Στην περιοχή της Νέας Περάμου, οι κακόμοιροι κλέφτες ανέβασαν ολόκληρο το φορτηγό επάνω στην σιδηροδρομική γραμμή ώστε να αποθέσουν σε αυτή κατευθείαν τα καλώδια και να μην κουραστούν τα παιδιά να τα κουβαλούν! Όμως, προφανώς το φορτηγό σφήνωσε στις γραμμές και πανικόβλητοι οι αθώοι δολιοφθορείς το έβαλαν στα πόδια. Οι επιβάτες του προαστιακού ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που ο οδηγός αντιλήφθηκε εγκαίρως το εμπόδιο και ακινητοποίησε τον συρμό. Ειδικά τώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει πιέσει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν υψηλές ταχύτητες (160 χλμ) είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Να υπενθυμίσουμε ότι το σωματείο των οδηγών έχει αρνηθεί να αναπτύσσει τέτοιες ταχύτητες καθώς στο τμήμα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση (ούτε οι τηλεποικοινωνίες, ούτε η τηλεματική επειδή ειναι... SIEMENS!).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget