Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Υιοθέτηση των θέσεων της πρωτοβουλίας ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ

1 σχόλια
Η Πρωτοβουλία ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, μεταξύ των πρωτοβουλιών και ενεργειών που είχε δρομολογήσει ήταν να αποστείλει επιστολές στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Δυτικής Αθήνας για να πάρουν αποφάσεις και να απαιτήσουν τη λειτουργία των έτοιμων σταθμών στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι, την πολιτική απεμπλοκή από τη γενική υπόθεση SIEMENS και την προμήθεια των συστημάτων τηλεδιοίκησης, καθώς και την επέκταστη του ΜΕΤΡΟ δυτικά.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου με την υπ.αριθμ 130 ομόφωνη απόφασή του "Συμφωνεί με τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας πολιτών ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, δηλαδή να λειοτουργήσουν άμεσα οι νέοι και έτοιμοι σταθμοί στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι, να επεκταθεί η γραμμή 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και η γραμμή 2 προς Ίλιον, ώστε να καλύψουν και τις ενδιάμεσες περιοχές και να επεκταθεί παράλληλα το ΜΕΤΡΟ προς Ελευσίνα. Επιπροσθέτως, στηρίζει την πρόταση για αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, που περνάει μέσα από την πόλη της Ελευσίνας, είτε ως γραμμή του προαστιακού είτε ως γραμμή του ΜΕΤΡΟ".

ΠΗΓΗ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Σε μια χώρα που οι περισσότεροι δήμαρχοι θέλουν να πετσοκόψουν την παλιά ΣΠΑΠ να την κάνουν πάρκινγκ ή που μέλη του ΔΣ παρακαλάνε τον δήμαρχο να δεχθεί τον προαστιακό και αυτός δεν θέλει μην του χαλάσει την αισθητική των δρόμων (Λουτράκι), ενώ άλλοι δήμαρχοι θέλουν μόνο υπόγειο μετρό και ούτε κουβέντα δεν δέχονται για επίγειο μετρό/τραμ (Κερατσίνι), η απόφαση στήριξης της αξιοποίησης της παλιάς γραμμής από το ΔΣ του Χαϊδαρίου είναι πολύ ευχάριστη!

1 σχόλια:

  • 17 Ιουνίου 2011 - 12:32 μ.μ.

    [http://www.okxe.gr/kallikra/Default.aspx]
    ...αν και δεν νομίζω να διέρχεται η μετρική γραμμή της Πελοποννήσου από οποιοδήποτε σημείο, εντός των ορίων του Δήμου Χαϊδαρίου.
    Άμεσα ενδιαφερόμενοι στο θέμα τυχούσας επαναλειτουργείας της γραμμής είναι οι κάτοικοι(και οι δήμαρχοι)των καλλικράτειων δήμων Φυλής, Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget