Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Η υπηρεσία παρέχεται "ως έχειν" - Του ΟΣΕ δεν είναι;

2 σχόλια

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα έσοδα του Προαστιακού.

Η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει στο να μην γίνονται πια καθόλου έλεγχοι, με αποτέλεσμα οι πολίτες που καθημερινά χρησιμοποιούν το εν λόγω μέσο, να το έχουν αντιληφθεί και αρκετοί εξ αυτών να το εκμεταλλεύονται και να κινούνται κυριολεκτικά… τζάμπα...

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περσινή χρονιά, που ακόμα γίνονταν έλεγχοι, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 350.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, είναι απλώς μηδέν! Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει έλλειψη προσωπικού είναι οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η φυγή αρκετών συμβασιούχων.

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει και σε μια περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες βάλλονται από όλες τις πλευρές για περιορισμένα έσοδα και υψηλές λειτουργικές δαπάνες, η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, αφήνουν ένα καινούργιο και σύγχρονο μέσο, όπως είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος κυριολεκτικά απροστάτευτο.

Έτσι, υπάρχουν τεράστια διαφυγόντα κέρδη που οδηγούν στην καταγραφή ζημιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική βιωσιμότητα του μέσου…

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Του ΟΣΕ δεν είναι; Του πιο κακοδιαχειριζόμενου και μπ@υρδελ@υ οργανισμού σε όλοκληρο το γαλαξία;

2 σχόλια:

  • 12 Ιουνίου 2011 - 8:17 μ.μ.

    α] Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι του ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2008. [http://www.trainose.gr/el/company]
    β] είναι οξύμωρο που χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάτι ανοργάνωτο και δυσλειτουργικό, την δημώδη ονομασία των πιο οργανωμένων και κερδοφόρων επιχειρήσεων....

  • 15 Ιουνίου 2011 - 2:58 π.μ.

    α] Αποτελείται από το ίδιο προσωπικό (ούτε σεμινάριο για πλάκα) και διοικείται από παρόμοια με τα προηγούμενα στελέχη (πρακτικά ανειδίκευτα και ακατάλληλα). Επομένως, η διαφορά είναι μηδέν εις το... πηλίκιον!

    β] χαχαχαχα! :D

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget