Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αύξηση εισιτηρίων στον "προαστιακό" Χαλκίδας

0 σχόλια
Αυξημένοι κατά 40% είναι από την εβδομάδα αυτή οι ναύλοι του ΟΣΕ στη γραμμή της Χαλκίδας. Η τιμή του απλού εισιτηρίου για τους πρώτους τέσσερις σταθμούς, δηλαδή τους Αγίους Αναργύρους, το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), τις Αχαρνές (Μενίδι) και τη Δεκέλεια, αυξήθηκε από 1 σε 1,40 ευρώ και εξισώθηκε με την τιμή του εισιτηρίου στο μετρό - αν και δεν ισχύει σε μετεπιβίβαση από το τρένο στο μετρό στο Σταθμό Λαρίσης.


Σημειωτέον ότι από το 2003 οι αυξήσεις στους ναύλους της συγκεκριμένης γραμμής, η οποία εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό σαν προαστιακός σιδηρόδρομος, φθάνουν στο... 133%! Λίγους μήνες προτού ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ο χαμηλότερος ναύλος της διαδρομής (έως τον σταθμό της Δεκέλειας) ήταν 0,60 ευρώ. Ενόψει Ολυμπιακών έγινε αύξηση 50% στα 0,90 ευρώ και αργότερα ο ναύλος «στρογγυλοποιήθηκε» στο 1 ευρώ.


Στο επίπεδο αυτό παρέμεινε τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια, μέχρι την πρόσφατη αύξηση στο 1,40 ευρώ. Πρέπει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΣΕ προβλέπει την έκδοση και εισιτηρίων μετ' επιστροφής για όλους τους σταθμούς της γραμμής (έως τη Χαλκίδα δηλαδή).

Με τα εισιτήρια αυτά οι επιβάτες εξοικονομούν αρκετά χρήματα, αφού για μια διαδρομή έως τη Δεκέλεια με επιστροφή πληρώνουν μόνο 2,20 ευρώ αντί για 2,80 που θα πλήρωναν αν κατέβαλαν τον πλήρη ναύλο δύο απλών εισιτηρίων. Το εισιτήριο μετ' επιστροφής ισχύει για μία ημέρα (οι επιβάτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιστροφή αυθημερόν).
Ετσι, για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τη γραμμή αυτή του ΟΣΕ για να πηγαίνουν στις εργασίες τους καθημερινώς, η αύξηση του ναύλου περιορίζεται στο 10%.

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι εγκληματικά ανεύθυνο να μην έχει βγει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, να μην ισχύει το εισιτήριο του ΟΑΣΑ μέχρι Αγ.Στέφανο και να έχει υποπέσει σε τέτοια μοίρα μια σιδηροδρομική υπηρεσία που θα μπορούσε να αποτελεί ιδιαίτερα κερδοφόρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πολύ εξυπηρετική για την αποκέντρωση. Μια άθλια αύξηση εισιτηρίων για μια πιο άθλια (ποιότητα) υπηρεσία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget