Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΕΡΓΟΣΕ: Δημοπράτηση της νέας διπλής ΣΓΥΤ Κιάτο - Ροδοδάφνη

0 σχόλια
Κείμενο από το ypodomes.com

Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, το έργο της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα από το Κιάτο μέχρι και την περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου παίρνει σάρκα και οστά. Η δημοπράτηση του τελευταίου τμήματος από την ΕΡΓΟΣΕ ξεκινά από τη ΧΘ 73,135 και καταλήγει έως την ΧΘ 79,750, είναι γεγονός και η ημερομηνία διεξαγωγής είναι η 7η Ιουνίου 2011.

Το έργο προϋπολογισμού 93.800.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και χρόνου ολοκλήρωσης 30 μηνών (2,5 χρόνια) είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο που δημοπρατείται τα τελευταία χρόνια. Εκτός από την κατασκευή των νέων διπλών σιδηροδρομικών γραμμών στο παραπάνω τμήμα συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι νέοι σταθμοί και στάσεις στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι την Ροδοδάφνη.


Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν οι νέοι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και οι Σιδηροδρομικές στάσεις: Νέο Διμηνιό Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη.


Να σημειώσουμε ότι εδώ και χρόνια κατασκευάζεται το υπόλοιπο τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη και αφορά τη συνολική μετατροπή της παλιάς γραμμής σε Διπλή Ηλεκτροκινούμενη Υψηλών Ταχυτήτων και περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά έργα με σήραγγες , γέφυρες κλπ


Η ολοκλήρωση των εργασιών αυτού του έργου θα σημάνει και την επαναλειτουργία της γραμμής μέχρι την Ροδοδάφνη και αυτό υπολογίζεται ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από το 2014 ή το 2015. Η γραμμή δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν ολοκληρωθεί η τελευταία εργολαβία που δημοπρατείται τον Ιούνιο.


Για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τμήματος Κιάτο - Ροδοδάφνη απομένει πλέον η δημοπράτηση της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης που σαφώς θα ολοκληρωθεί μεταγενέστερα από τις εργασίες υποδομής , επιδομής και κατασκευής των σταθμών.


Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 50 % από το Β` Ταμείο Συνοχής (Κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικήςγραμμής στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη), Αριθμός Απόφασης 5701/24-12-2004 όπως τροποποιήθηκε με την5391/6-11-2006, και κατά 50 % από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget