Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Καταργούμε ΜΜΜ, επιδοτούμε ΙΧ!

2 σχόλια
Μετά την κατάργηση των 2/3 του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ), αυτήν την αποτρόπαια πράξη συγκοινωνιακής απομόνωσης ολόκληρης της χώρας και τις εβδομαδιαίες καρατομήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αθήνας, η κυβέρνηση της "πράσινης ανάπτυξης" ζεσταίνει το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

"Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση και τις περικοπές, πρέπει να προσφέρουμε την δυνατότητα στους απλούς πολίτες να αντικαταστήσουν τις μπακατέλες τους με σούπερ νέα μοντέλα..." φαίνεται να πέρασε από το μυαλό του καταπληκτικού υπουργού Υποδομών.


Έτσι, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) έχουν βουήξει από άρθρα με την επερχόμενη (σε 2 εβδομάδες) απόσυρση (η οποία με την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, αποσύρθηκε ως μέτρο υπερβολικά "αντί-σοσιαλιστικό").

Ένα χρόνο μετά, εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης, η απόσυρση έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν μειωθεί περισσότερο από 60% και οι Έλληνες έμποροι και αλλοδαποί κατασκευαστές (Γερμανία, Γαλλία κυρίως) με γουρλωτά μάτια βλέπουν τον τομέα τους να καταρρέει και ζητάνε εκβιαστικά μέτρα υπέρ τους, για να ανακάμψει η υπερβολική κερδοφορία τους και να μην απολύσουν τους εργαζόμενους τους.


Και εξήγησε στον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο με τον μειωμένο μισθό και τις τιμές στα ύψη πως θα υποστεί και περαιτέρω φορολογία για να αντικαταστήσουν κάποιοι συμπολίτες σου τα αυτοκινητά τους με ολοκαίνουργια μοντέλα, την ίδια στιγμή που αυξάνεις τα εισιτήρια στα ΜΜΜ κατά 40%, καταργείς ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο και αποσύρεις τα μισά λεωφορεία και τρόλεϊ από την κυκλοφορία.

Απορώ... Το Διεθνές -Υποκριτικό και Αποτυχημένο- Νομισματικό Ταμείο (ΔΥΑΝΤ) γνωρίζει για αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης, στην οποία διαμήνυσε ότι δεν επιτρέπει κάτι άλλες, πιο επιθυμητές και γενικά αποδεκτές "σοσιαλιστικές" σκέψεις, όπως αναδιανομή του εισοδήματος;

2 σχόλια:

  • 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:06 μ.μ.
    Πατρινός :

    Αυτές είναι οι μυστικές συμφωνίες μεταξύ Merkel -Sarkozi και Γiωργάκη. Κύριε, για να πάρεις την άλλη δόση πρέπει να επιδοτήσεις τις εισαγωγές των αυτοκινήτων μας. Και έτσι αντί ο Γιωργάκης και το σόι του να επιδοτήσουν τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων επιδοτούν τις εισαγωγές των ξένων. Λίγο τσίπα να είχαν!

  • 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:44 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Αν είχαν τσίπα θα είχαν ήδη παραιτηθεί από κυβέρνηση. Όσο για την "πράσινη ανάπτυξη"...δεν υπάρχει ούτε ανάπτυξη αλλά ούτε και πράσινο από το και καλά πράσινο κόμμα...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget