Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Η ανικανότητα μας στην πάταξη της λαθρεπιβίβασης θα επιβαρύνει τους νομοταγείς επιβάτες! (Κλασική Νεοελληνική Προσέγγιση!)

2 σχόλια
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μίνι συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών που ελήφθη πρίν μερικές μέρες, αναφέρει ότι ο υπουργός επιβεβαιώνει την μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τα εισιτήρια περίπου στο 40% (από 60% που είναι σήμερα) και παράλληλα με αυτήν την αύξηση, άλλη μια αύξηση, εκτοξεύοντας την τιμή του εισιτηρίου ίσως και πάνω από 1,2 ευρώ!

Η βλακώδης δικαιολογία για την δεύτερη αύξηση είναι ότι αν δεν μειωθεί η λαθρεπιβίβαση, το Υπουργείο Υποδομών θα πρέπει να στραφεί στην πιο εύκολη λύση αύξησης των εσόδων, δηλαδή της αύξησης του αντιτίμου των εισιτηρίων!
Με λίγα λόγια, ο νομοταγής επιβάτης θα αναγκαστεί να πληρώσει τα διαφυγόντα έσοδα που δημιουργούν οι λαθρεπιβάτες, που πολλές φορές μπορεί να σε κοιτάνει ειρωνικά και με σαρδόνιο χαμόγελο όταν είσαι ο μοναδικός που χτυπάς εισιτήριο!
"Η πιθανότητα αυτής της αύξησης είναι αρκετά μεγάλη, η λαθρεπιβίβαση δεν μειώθηκε ικανοποιητικά..." δηλώνει ο υπουργός και καλεί τον επιβάτη να πληρώσει και το εισιτήριο του λαθρεπιβάτη, για να μην συνεχιστεί η αιμορραγία των οικονομικών των αστικών συγκοινωνιών.
Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι εισιτηρίων είναι ανύπαρκτοι (όπως κάθε ελεγκτικός μηχανισμός σε αυτή την χώρα) -ακόμη και από το δίκτυο της ΑΜΕΛ!- αλλά και όταν υπάρξουν, κατεβάζουν απλά τους επιβάτες από τα μέσα, επειδή αυτοί αρνούνται να τους επιδείξουν την ταυτότητα/διαβατήριο τους και ασφαλώς αρνούνται και να πληρώσουν το πρόστιμο!

Σαν να μην έφταναν αυτά, η αύξηση των εισιτηρίων εγγυάται ότι θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς τόσο η αύξηση του εισιτηρίου αλλά και η προβολή της ατιμωρησίας και ο λιβανισμός της γνωστής πρότασης: "Τι σε νοιάζει; Το νόμιμο κορόϊδο πληρώνει!" που αναβλύζουν από αυτό το μέτρο, θα σπρώξουν ακόμη περισσότερους επιβάτες που πληρώνουν ως τώρα, να σταματήσουν να το κάνουν, καθώς είναι οι μόνοι που υπακούνε στο νόμο και παραδόξως οι μοναδικοί ζημιωμένοι όλο και περισσότερο κάθε φορά! Αν αυτό συνδυαστεί με την συνεχώς μεγαλύτερη τάση για χρήση των συγκοινωνίων λόγω της οικονομικής κρίσης, τότε εγγυώμαστε στο επιβατικό κοινό ότι θα απολαύσει ακόμη περισσότερες στιγμές σαρδελοποίησης...

Όπως θα έλεγε και ο κ.Όλι Ρεν...

2 σχόλια:

  • 5 Δεκεμβρίου 2010 - 9:22 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΛΥΣΑΝ 50 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΣΤΟ 4% ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΣΟΔΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ???ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ...
    ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.!!!

  • 6 Δεκεμβρίου 2010 - 2:16 μ.μ.

    Οι έλεγχοι διαλύονται επίτηδες, με σκοπό να οργίσουν τον επιβάτη και να του αποδείξουν οτι με ό,τι και αν ασχολείται το δημόσιο, τα κάνει μαντάρα. Αυτά μόνο εδώ θα μπορούσαν να συμβαίνουν...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget