Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΓΑΡΑ: Όταν η παλαιά γραμμή γίνεται... πάρκινγκ!

2 σχόλια

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΣΕ.


Το έργο της κατασκευής του υπαίθριου χώρου στάθμευσης 90 θέσεων στον σταθμό του ΟΣΕ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο βήμα τεχνικών παρεμβάσεων αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου, μετά την συμφωνία που επέτυχε η διοίκηση του Δήμου με την διοίκηση του ΟΣΕ. Έχουν προηγηθεί όλες οι διοικητικές και νομικές διαδικασίες πολεοδόμησης και οι σχετικές μελέτες, οι οποίες ήταν χρονοβόρες και κοπιαστικές. Το όφελος για την πόλη είναι τεράστιο και αποτέλεσε για χρόνια αίτημα του Μεγαρικού Λαού. Η όλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου στο σημείο θα απαλλάξει το κέντρο της πόλης από χρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες (έλλειψη χώρων στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, εικόνα εγκατάλειψης του σταθμού, κα.). Το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη της οδού Αφεσίου Διός και η κατασκευή πεζοδρόμου κατά μήκος της κεντρικής γραμμής.

ΠΗΓΗ: Δήμος Μεγαρέων

ΣΧΟΛΙΟ: Το όνειρο για διαδημοτικό τραμ light-rail που θα ενώνει τα
κέντρα και όχι τα όρια των δήμων (όπως κάνει ο προαστιακός) μπορεί να μπεί με βεβαιότητα στην σφαίρα του παρελθόντος, καθώς ο χώρος θα γίνει πάρκινγκ και η σιδηροδρομική γραμμή... πεζόδρομος! (Και αυτό πάρκινγκ είναι σύμφωνα με την νεοελληνική προσέγγιση)... Ελπίζουμε ,το υπόλοιπο της προ εκμετάλλευση έκτασης τουλάχιστον, να είναι άλλη μία πλατεία ή ένα πάρκο στα Μέγαρα...

2 σχόλια:

  • 29 Νοεμβρίου 2010 στις 6:34 μ.μ.

    Εαν η φράση "κατασκευή πεζοδρόμου κατά μήκος της κεντρικής γραμμής" σημαίνει
    *παράλληλα με την κεντρική γραμμή*,
    τότε μάλλον η υποδομή παραμένει...
    Έαν όμως σημαίνει
    *επί της κεντρικής γραμμής*.......

  • 25 Ιουνίου 2012 στις 11:38 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Ὅπως βλέπετε, τό πάρκινγκ γιά τήν ὥρα ἀφορᾶ μόνο τόν παράπλευρο χῶρο, οἱ τροχιές παραμένουν ἑλεύθερες
    https://picasaweb.google.com/101931783627356663222/ReclaimingDefunctLines#5731416746241535794
    Πάντως, ἡ ἐπαγρύπνηση εἶναι ἐπιβεβλημένη, vertrauen ist gut, aber Kontrolle ist besser !

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget