Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΑΣΑ: 4 Απριλίου 2011: Ενεργοποιείται Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου και (σύντομα) έρχονται οι νέες συγκοινωνιακές εταιρείες (με 13 χρόνια καθυστέρηση...)

2 σχόλια
Με καθυστέρηση τουλάχιστον 13 ανέμελα χρόνια διαφθοράς και κατασπατάλησης, ο ΟΑΣΑ υπο τις πιέσεις της Τροϊκας αποφάσισε να λειτουργήσει λιγουλάκι πιο αποτελεσματικά, αφού πρώτα μετακύλισε το πάρτυ του στα κόμιστρα των εισιτηρίων, διαλέγοντας την εύκολη λύση και οχι την νομική (κατα)δίωξη για αποζημίωση των διοικήσεων που πέρασαν τόσο από τον οργανισμό οσο και από το υπουργείο.

Αποφάσισε, λοιπόν, ότι είναι καιρός να δημιουργήσει Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου (sic και wow!) και να το ενεργοποιήσει. Μάλιστα λόγω ύπαρξης νομικών τρυπών, σύναψε συμφωνία με την Αστυνομία ώστε να λάβει 30 αστυνομικούς -το κόστος των οποίων θα αναλάβει ο ίδιος (500.000 ευρώ ετησίως)- που θα εξακριβώνουν τα στοιχεία των λαθρεπιβατών οι οποίοι θα αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμο ή να δώσουν την ταυτότητα τους στους ελεγκτές.

Έτσι, από σήμερα 4 Απριλίου τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή και κανονικά από 11 Απριλίου το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου που αρχικά θα απασχολεί 100 άτομα με βλέψη μέχρι το τέλος του μηνός να αυξηθούν στα 150 και μέχρι το Φθινόπωρο στα 250. Η λειτουργία του ΣΕΚ θα κοστίζει στον ΟΑΣΑ 5 εκ. ευρώ ετησίως ενώ τα προσδοκόμενα έσοδα θα είναι (;) 15 εκ. ευρώ.

Από Οκτώβριο, θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητούς υπολογιστές ώστε να ενημερώνουν άμεσα την εφορία του λαθρεπιβάτη για το πρόστιμο, το οποίο (σύμφωνα με την μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία) αν δεν πληρωθεί σε διάστημα 20 εργάσιμων ημερών στα γραφεία πληρωμής εισιτηρίων, η είσπραξη του επιφορτίζει την εφορία η οποία θα εισπράξει το δεκαπλάσιο του προστίμου.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα διοικητικά συμβούλια και η δημιουργία των εταιρειών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και θα καταργηθούν οι υπάρχοντες εταιρείες ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΑΜ και ΤΡΑΜ. Ελπίζουμε οι ιστοσελίδες τους να μην κοστίσουν όσο κόστισαν και των προηγούμενων εταιρειών (δείτε εδώ)...

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  • 5 Απριλίου 2011 στις 10:13 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Είδα σήμερα έναν από τους περίφημους "ράμπο" του ΟΑΣΑ... Νομίζω ότι απλώς ξαναζούμε τη σύσταση της Αγροφυλακής (τη θυμάται κανείς;)

  • 11 Απριλίου 2011 στις 9:31 π.μ.
    O405N :

    Καμιά σχέση ανώνυμε!!!!!

    Είδες πουθενά καμία ΝΕΑ πρόσληψη, όωπς οι εκατοντάδες ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ του Μητσοτάκαρου για την Αγροφυλακή;;;;

    Άνθρωποι που ΗΔΗ υπηρετούν στις συγκοινωνιακές εταιρίες, ανακυκλώνονται και πήγαν στον ΟΑΣΑ!!!!!

    Αμά ΔΕΝ ξέρετε να ΜΗΝ μιλάτε και κάνετε σπέκουλα!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget