Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μετατροπές των λεωφορειολωρίδων σε λωρίδες στάθμευσης!

0 σχόλια

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η αυθάδεια και η ηδονή ανομίας των Αθηναίων οδηγών. Μετά το άλυτο πρόβλημα της παραβίασης των λεωφορειολωρίδων από οδηγούς που θέλουν να φτάσουν πιο σύντομα στον προορισμό τους εις βάρος των νόμων και των επιβατών, ένα νέο πρόβλημα, ακόμη μεγαλύτερο, βρίσκει το επιβατικό κοινό.

Οι οδηγοί σταμάτησαν την διέλευση μέσω των λεωφορειολωρίδων και τις χρησιμοποιούν ως λωρίδες στάθμευσης!

Συγκεκριμένα, σήμερα σε ώρα αιχμής από το ύψος της Πατησίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέχρι και την Ομόνοια, μετρήθηκαν 29 ΙΧ και 7 φορτηγάκια σταθμευμένα επί της λεωφορειολωρίδας καθόδου (προς Ομόνοια), με αποτέλεσμα τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ να προσπαθούν να κάνουν ζιγκ-ζαγκ μεταξύ λεωφορειολωρίδας και κανονικής λωρίδας κυκλοφορίας. Δυστυχώς, όμως, λόγω του κυκλοφοριακού εμφράγματος στο οποίο βρίσκεται καθημερινώς το κέντρο της πόλης, τα συγκοινωνιακά οχήματα ακινητοποιόντουσαν επί της κανονικής λωρίδας ή δεν μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτή λόγω του κομφούζιο.

Μάλιστα, πολλές λεωφορειολωρίδες, όπως αυτές των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Παπαδιαμαντοπούλου, Ιπποκράτους, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ερατοσθένους είναι λεωφορειολωρίδες μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν έχουν πλήρως ξεχαστεί από οδηγούς λεωφορειών και ΙΧ.

Σε όλα αυτά προστίθεται η παλιά απόφαση του πρώην Υπουργείου Μεταφορών για την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, τα οποία λόγω αύξησης των κομίστρων τους κατά 100% μέσα σε ένα έτος, δημιουργούν ουρές στις πιάτσες εώς και 2 χλμ, ενώ η είσοδος τους στις λεωφορειολωρίδες δυσχαιραίνει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα των συγκοινωνιών.


Αποτέλεσμα έιναι, για άλλη μία φορά, ο επιβάτης να ταλαιπωρείται αφάνταστα σε λεωφορεία και τρόλλεϋ με μέση ταχύτητα 4χλμ/ωρα (οι λεωφορειολωρίδες όταν τηρούνται επιτρέπουν μέση ταχύτητα 20χλμ/ωρα) και μάλιστα σε κατάσταση πλήρους σαρδελοποίησης αφενός μεν λόγω της αύξησης του επιβατικού κοινού, αφετέρου δε λόγω της εκρηκτικής λαθρεπιβίβασης η οποία όχι μόνο σαρδελοποιεί τους υπόλοιπους επιβάτες, αλλά υποβαθμίζει και την ποιότητα υπηρεσιών.

Μονόδρομος και φιλή ζωής φαίνεται να είναι πλεόν η απορρόφηση της ΗΣΑΠ από τις ΑΜ-ΑΜΕΛ καθώς και η παραχώρηση του ελέγχου των εισιτηρίων σε ιδιώτες, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά την λαθρεπιβίβαση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αναμένεται ένας "καυτός" χειμώνας για τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ, οι οποίες βουτηγμένες στην κακοδιαχείριση, την σπατάλη, τις υπερτιμολογήσεις, και τα ρουσφέτια, αμφιταλαντεύονται μεταξύ παρακμής και απόρριψης από τον μέσο Αθηναίο, επιδεινώνοντας την οικονομική τους κατάσταση, την ατμόσφαιρα και την χωροταξία της πρωτεύουσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget