Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ετοιμάζει νέες υπηρεσίες, διαδικτυακές πωλήσεις και ενιαία εισιτήρια τρένου-ταξί

0 σχόλια
Με εισιτήριο που θα ξεκινά από 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 19 Ιουνίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες, ενώ προσφορές θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι για όσους αγοράζουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους.


Παράλληλα, περίπου το ίδιο διάστημα, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νέα υπηρεσία τρένο-ταξί για ταξίδια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή αυθημερόν και ενιαίο μειωμένο εισιτήριο, που θα περιλαμβάνει το εισιτήριο και τη χρέωση του ταξί.

Η νέα εμπορική πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί το πρότυπο των αερομεταφορών και στηρίζεται στην αρχή της επιβράβευσης των επιβατών που κάνουν εγκαίρως κρατήσεις εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών, στο νέο πλέγμα δρομολογίων προβλέπονται τρένα έως και 400 θέσεων προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα προσφοράς φθηνών εισιτηρίων. Ετσι, κάθε βδομάδα θα προσφέρονται τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τιμές από 9 έως 59 ευρώ.

Παράλληλα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα οι επιβάτες που ξεκινούν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη και Βόλο προς Αθήνα και αντίστροφα θα μπορούν με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητούν να τους περιμένει ταξί και να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου πιλοτικά για ένα τρένο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5.15 το πρωί, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας στις 10.25 το πρωί με επιστροφή στις 4.15 ή στις 6.15 το απόγευμα από την Αθήνα.

Θα δίνεται δυνατότητα στους επιβάτες να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων προς το σπίτι τους. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ» επιστροφής για όσους διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ειδικές εκπτώσεις και προσφορές θα έχουν οι επιβάτες που θα αγοράζουν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου, ενώ μέσω του τετραψήφιου 1110 θα εκδίδονται σύντομα και εισιτήρια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Να σημειωθεί ότι στους τέσσερις μήνες εφαρμογής των πωλήσεων μέσω του διαδικτυακού τόπου trainose.gr, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το Ιντερνετ να αποτελέσει το κύριο κανάλι πώλησης εισιτηρίων.

Παράλληλα σύντομα αναμένεται να υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο για τους επιβάτες του σιδηροδρόμου καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.


Πηγή: ethnos.gr μέσω etheldrivers.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget