Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κίνδυνος ατυχήματος στο Λιανοκλάδι από την εγκληματική αδιαφορία της διοίκησης

4 σχόλια
Η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει οδηγήσει τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα – Θεσσαλονίκη να κινδυνεύουν άμεσα με σύγκρουση!


Κάθε βράδυ, εδώ και μία βδομάδα, τα τρένα που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο περνούν από του «Χάρου τα δόντια», γιατί στο ορεινό τμήμα της διαδρομής, από το Δομοκό μέχρι την Τιθορέα, αναγκάζονται να διέρχονται τους σταθμούς με κόκκινο!

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει σταθμάρχης που να ελέγχει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο και έτσι, οι μηχανοδηγοί κάνουν μόνοι τους τη δουλειά, παίζοντας κυριολεκτικά «κορώνα – γράμματα» τη ζωή τη δική τους και των επιβατών, που ταξιδεύουν αγνοώντας τον κίνδυνο που διατρέχουν.

«Οι μηχανοδηγοί αναγκάζονται να σταματήσουν το τρένο, να κατέβουν κάτω και να ελέγξουν οι ίδιοι την γραμμή για να αποφύγουν τον εκτροχιασμό. Επίσης, είναι αναγκασμένοι να συνεννοηθούν με το τρένο που κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, για να μην έρθουν σε μετωπική σύγκρουση μαζί του», λέει στο Newsbomb στέλεχος του ΟΣΕ με εμπειρία δεκαετιών στα τρένα. «Το γεγονός ότι ως τώρα αποφεύχθηκε ατύχημα ή εκτροχιασμός είναι θαύμα!»

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο σημείο, που καλύπτει 13 σταθμούς (7 για την κάθοδο και 6 για την άνοδο) μέχρι πρότινος είχε δύο σταθμάρχες. Ο ένας όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πρόωρη συνταξιοδότηση, λόγω των νέων μέτρων στον Οργανισμό και ο δεύτερος πήρε αναρρωτική άδεια, λόγω προβλήματος υγείας.

Η διοίκηση του Οργανισμού όμως σε μια απίστευτη επίδειξη καθυστέρησης και ερασιτεχνισμού, αρνήθηκε να στείλει αντικαταστάτη για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, παρά το γεγονός ότι ο ρόλος του σταθμάρχη στο συγκεκριμένο σημείο είναι κομβικός. Η γραμμή σε αυτό το τμήμα είναι μονή, σε ένα μήκος 110 χλμ περίπου και η ρύθμιση της κυκλοφορίας από τον σταθμάρχη αυξάνει την ασφάλεια του ταξιδιού, περιορίζοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, ενώ παράλληλα βοηθάει ώστε τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός πως η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι, σε ένα μεγάλο ποσοστό καινούργια, εντούτοις παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις, που ξεπερνούν τη μία ώρα. Μόλις το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, εμπορική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την Αθήνα, περίμενε 7 ολόκληρες ώρες στον Δομοκό!

Ρεπορτάζ: Θωμάς Μώρος, Πηγή: newsbomb.gr

4 σχόλια:

  • 10 Απριλίου 2011 στις 1:05 π.μ.
    Mystic_Bard :

    Λυπάμαι που βλέπω να αναπαραγάγετε και εδώ το συγκεκριμένο κείμενο, κάτι τέτοια κείμενα προκαταβάλουν αρνητικά τον αναγνώστη και εν δυνάμει χρήστη του τρένου και δεν βοηθούν καθόλου την προώθηση των ΜΜΜ.
    Πέρα του ότι τέτοια κείμενα ελέγχονται για την εγκυρότητά τους, άλλα και για τους σκοπούς που δημοσιεύτηκαν ...

  • 10 Απριλίου 2011 στις 2:33 μ.μ.

    Η εγκυρότητα του επιβεβαιώνεται από εργαζόμενο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν χρειάζονται τέτοια κείμενα για να προκαταβάλουν αρνητικά τον αναγνώστη για τη χρήση ΜΜΜ. Ηδη η γνώμη είναι κάκιστη και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα με τις άχρηστες διοικήσεις και τους νωχελικούς επόπτες. Άλλωστε, ειδικά για τις εκτός Αθηνών διαδρομές, χαρακτηριστικά "τρελός" από πολλά άτομα όταν πρότεινα πως υπάρχει και άλλος τρόπος να μεταφερθείς εκτός από το ΙΧ. Επομένως, μηδενικό το κακό...

  • 10 Απριλίου 2011 στις 4:11 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Δηλαδή τέτοια κείμενα δεν πρέπει να αναπαράγονται για να μη σχηματίζει ο κόσμος αρνητική άποψη για τα ΜΜΜ; Και πχ τα νέα οικονομικά μέτρα δεν πρέπει να ανακοινωθούν δημοσίως για να μην προκαταβάλλουν αρνητικά το κοινό απέναντι στην κυβέρνηση; Τι λογική είναι αυτή;...

  • 10 Απριλίου 2011 στις 11:36 μ.μ.

    Noμίζω ὅτι γενικῶς πᾶσα δυσάρεστος εἴδησις εἶναι ἐπιβλαβής διά τήν εὐδαιμονίαν τοῦ κοινοῦ καί πρέπει νά ἀποφεύγεται ἤ νά φιλτράρεται. Ἄν παρ'ἐλπίδα κάποιες ἁμαξοστοιχίες συγκρουσθοῦν, παρακαλοῦμε μή μᾶς ταράξετε τή νιρβάνα μέ σχετικό ρεπορτάζ, ἄς ταφοῦν ἐν κρυπτῷ οἱ νεκροί καί οἱ ὑπόλοιποι συνεχίζομε business as usual.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget