Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΤΡΑΜ: Αποστολή δικογραφίας στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο για τα "γαλάζια" ρουσφέτια

0 σχόλια
Διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που σχηματίστηκε σχετικά με τις προσλήψεις που έγιναν στην εταιρεία Τραμ ΑΕ κατά τη «γαλάζια» περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009, επί τη βάσει της έκθεσης την οποία συνέταξαν τον Δεκέμβριο 2009 τα μέλη του μεικτού κλιμακίου ελέγχου επιθεωρητών ΓΕΔΔ και ΣΕΕΔΔ κατ’ εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.


Η επίμαχη περίοδος αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ κκ. Μ. Λιάπη, Κ. Χατζηδάκη και Ευ. Στυλιανίδη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό, «από την διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση ανακύπτουν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών μελών της κυβέρνησης».


ΠΗΓΗ: Το Βήμα

ΣΧΟΛΙΟ: Τουλάχιστον γελοίο το ισχύων καθεστώς περί (μη) ευθύνης υπουργών. Με αυτό τον τρόπο, πάντα θα κουκουλώνουν ο ένας τον άλλον γιατί και οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί είναι βουτηγμένοι στα κόπρανα, όπως θα έλεγαν και μερικοί ξενοδοχειομανείς. Η δικογραφία δεν έχει καμία δουλειά να σταλθεί στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να προχωρήσει, να διερευνήσει και να καλέσει στο εδώλιο τουυς πρώην υπουργούς. Κατά τα άλλα, θέλουμε να λέμε ότι οι τρείς εξουσίες είναι "ανεξάρτητες". Η δικαστική πρέπει επιτέλους να απογαλακτιστεί από την εκτελεστική και να έχει τον τελευταίο λόγο στη νομοθετική. Οχι άλλες κοροϊδίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget