Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΑΜ: Σε εθνικά και διεθνή δικαστήρια για την επέκταση στον Πειραιά!

2 σχόλια
Εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο προσέλαβε η Τραμ ΑΕ για την υποβοήθηση και εκπροσώπηση της εταιρείας στη δικαστική διένεξη με κατασκευάστρια εταιρεία για την επέκταση του Πειραιά.


Η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, προϋπολογισμού 92 εκατ. ευρώ, εξελίσσεται σε «θρίλερ», έπειτα από την απόφαση της διοίκησης να κατοχυρώσει το έργο στον τέταρτο μειοδότη του διαγωνισμού, την κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή - Τομή.


Προσωρινός ανάδοχος είχε ανακηρυχτεί η Θεμέλη και ακολουθούσαν οι εταιρείες Ελληνική Υδροκατασκευή και Γαντζούλας ΑΤΕ.

Η εταιρεία Θεμέλη, πέρα από τα εθνικά, κατέφυγε και στα διεθνή δικαστήρια (ΕΕ), καταγγέλλοντας την απόφαση της Τραμ ΑΕ.

Η απάντηση της ΕΕ ήταν επιβαρυντική για την Τραμ ΑΕ, η οποία προσέλαβε εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο, εξαιτίας της «σπουδαιότητας της δικαστικής υπόθεσης».


Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, το Τραμ διακινεί ετησίως 18-19 εκατ. επιβάτες, με τα έσοδα από τα εισιτήρια (εξαιρούνται οι κάρτες) να ανέρχονται μόλις στα 3,4 εκατ., όταν το αντίστοιχο μέγεθος στην ΕΘΕΛ φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ.


Εξαιτίας των ανωτέρω μεγεθών, το Τραμ αδυνατεί να αποπληρώσει με ίδιες δυνάμεις προσωπικό και προμηθευτές, καταφεύγοντας συνεχώς σε νέο δανεισμό και σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (η τελευταία ΑΜΚ ήταν 5 εκατ. ευρώ).


Ως τα τέλη του 2009, τα έντοκα δάνεια ανέρχονταν στα 118 εκατ. ευρώ, οι συσσωρευμένες ζημιές στα 150 εκατ., το σύνολο των υποχρεώσεων στα 131 εκατ. και οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού στα 21 εκατ., για μια εταιρεία με 650 εργαζομένους και κύκλο εργασιών μόλις 5,6 εκατ. ευρώ.


Εφόσον συγχωνευτεί με το Αττικό Μετρό και τον ΗΣΑΠ, το Τραμ έχει ως μοναδική διέξοδο ανάπτυξης την επέκταση στο Πειραιά, με τη συνεπακόλουθη γενναία αύξηση επιβατών και εσόδων.


Η επέκταση στον Πειραιά θεωρείται αυτοσκοπός για την οικονομική βιωσιμότητα της Τραμ ΑΕ, καθώς θα επιφέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 25.000 ημερησίως.

ΠΗΓΗ: Ισοτιμία

ΣΧΟΛΙΟ: Θα μας κάνει τον κόπο η νέα διοίκηση της ΤΡΑΜ να μας εξηγήσει γιατί δεν τα άφησε όπως τα βρήκε και πήρε την εργολαβία από την Θεμέλη και την δίνει στην κοινοπραξία; Γιατί η προηγούμενη διοίκηση είχε κουμπαριές με την Θεμέλη και η νέα με την Τέρνα; Για να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο αυτό το άχρηστο (από άποψης χάραξης) έργο και να πληρώνουμε δικαστήρια και νομικούς συμβούλους σε Ελλάδα, Ευρώπη και πλανήτη Γη;

Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη!

Απαιτούμε ακύρωση αυτής της απαράδεκτης επέκτασης μονής γραμμής με τη μισή διαδρομή χωρίς αποκλειστικό διάδρομο (που μόνο επιβάτες δεν θα προσθέσει στο μέσο) και ζητούμε την άμεση προκήρυξη και έναρξη εργασιών διπλής γραμμής μέσω οδού Τζαβέλλα (ναι, και ας ενοχλήσει τα ΙΧ) για να ανακουφιστεί ο θάλαμος αεριών που καλείται Πειραιάς, για να εξυπηρετηθούν πραγματικά οι Πειραιώτες και να μπορέσει ταυτόχρονα να κερδοφορήσει η δημόσια συγκοινωνιακή εταιρεία ΤΡΑΜ Α.Ε.!

Παράλληλα, άμεση επέκταση μέσω του αμαξοστασίου (και ΟΧΙ μέσω Λ.Αλίμου) στον σταθμό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ του μετρό, ώστε το μέσο να απορροφήσει και Γλυφαδιώτες (που σε καμία περίπτωση δεν προτιμούν μονοκοπανιά ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ με το τραμ, αλλά σίγουρα θα λατρέψουν την κάλυψη με μετρό του τμήματος Αργυρούπολη-Σύνταγμα, που από τα 50 λεπτά που καλύπτεται η διαδρομή μόνο με τραμ θα μειωθεί στα 20-25 με τον συνδυασμό των δύο μέσων!)


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Έχετε θησαυρούς στα χέρια σας και τους κάνετε στάχτη!

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget