Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΜΕΛ: Νόμιμες... απειλές!

0 σχόλια
Ένταση σημειώθηκε την Τρίτη στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.
Αφορμή αποτέλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας Αντώνη Σταματόπουλου ότι ο πρόεδρος και η διοίκηση της εταιρείας απειλούν τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί.

Σχόλιο του ιστολογίου "Παραπολιτική": Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ.Σταματόπουλος ότι η συμμετοχή σε παράνομη απεργία ως αδικαιολόγητη αποχή από την εργασία παρέχει στον εργοδότη το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας. Υποθέτω ότι η απειλή...εφαρμογής των νόμων είναι θεμιτή...

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απεργία είχε χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο.

Και από το BLOG ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ, η ακόλουθη ανάρτηση:

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες!

Η διοίκηση της ΑΜΕΛ απέστειλε στον εισαγγελέα τα στοιχεία των εργαζομένων στο Μετρό, οι οποίοι αψήφησαν την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη τη χθεσινή απεργία, και απείχαν χθες από την εργασία τους...

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΜΕΛ Σαράντης Μιχαλόπουλος, η διοίκηση του Μετρό εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μηνύσεις ή ακόμα και αγωγές εναντίον των εργαζομένων που έκαναν απεργία παρά τη δικαστική απόφαση, ζητώντας την αποζημίωσης της εταιρείας για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη από την παράνομη απεργία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget