Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ & Ν2669/98: Καθυστέρησε και γλύτωσε την συγχώνευση της ΑΜΕΛ!

0 σχόλια
Με ανυπακοή της ΑΜ και υπουργικές παραλείψεις φαίνεται να γλύτωσαν την συγχώνευση τους οι εταιρείες ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ, όπως όριζε ο Νόμος 2669 του έτους 1998!
Σύμφωνα με το άρθρο 7, η ΑΜ έπρεπε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2000 να είχε ιδρύσει θυγατρική (την ΑΜΕΛ) στην οποία θα είχε εκμισθώσει την εκμετάλλευση του δικτύου της. Αυτή η θυγατρική ιδρύθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2001, μετά από 3 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία. Σε συνέχια του άρθρου, η ΑΜΕΛ όφειλε να συγχωνευθεί με την ΗΣΑΠ εντός τριετίας μετά από έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα είχε προτείνει ο Υπουργός Μεταφορών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, οι γραμμές 2 & 3 ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 31 Δεκεμβρίου του 2000 υπό την εταιρεία ΑΜ και οχι την ΑΜΕΛ.

Έτσι, με την ανυπακοή στο άρθρο 7 του νόμου από την ΑΜ, τα τότε υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ έκριναν σκόπιμο να... "ξεχάσουν" ολόκληρο το άρθρο 7 όπου περιείχε και την συγχώνευση των εταιρειών ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ.

Τέλος, φήμες θέλουν προβλήματα υπουργικής α-συνεργασίας να προκάλεσαν αυτή την παράλειψη, καθώς η ΑΜ υπαγόταν στο ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ η ΗΣΑΠ στο Υπουργείο Μεταφορών. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα δύο υπουργεία δεν είχαν και ποτέ τις καλύτερες σχέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόρριψη της πρότασης του Υπουργείου Μεταφορών στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την λειτουργία του "πράσινου κύματος" στο τραμ, καθώς οι σηματοδότες υπαγόντουσαν στον ΥΠΕΧΩΔΕ (Σε αυτό βέβαια, πρέπει να συνέβαλε και η μεροληπτική αρνητική άποψη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για το εγχείρημα του τροχιοδρόμου).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget