Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

ΤΡΑΜ: Ηλεκτρονική παρουσίαση για το "πράσινο κύμα"

0 σχόλια
Με ιδιαίτερο (και δικαιολογημένο) ενθουσιασμό, η εταιρεία λειτουργίας του τραμ, άρχισε την ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της www.tramsa.gr για την επικείμενη ενεργοποίηση του "πράσινου κύματος". Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία, πόσες φορές μπορεί να δει κανείς την φράση "πράσινο κύμα" στην ιστοσελίδα της εταιρείας.


Μάλιστα, η εταιρεία έφτιαξε και ηλεκτρονική παρουσίαση για το "πράσινο κύμα", την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, πατώντας το σχετικό εικονίδιο στα δεξιά της ιστοσελίδας της ή κάνοντας τώρα κλίκ εδώ. Για την προβολή της, θα χρειαστείτε το Microsoft Powerpoint 2007, μέρος της σουϊτας εφαρμογών Microsoft Office. Αν δεν έχετε αυτό το πρόγραμμα που είναι επι πληρωμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Microsoft Powerpoint Viewer 2007 της Microsoft, ένα εργαλείο (μόνο) για την προβολή των αρχείων Powerpoint. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από εδώ.


Τι είναι το "πράσινο κύμα";

Το πράσινο κύμα είναι ένα σύστημα που δίνει αυτόματη προτεραιότητα στους συρμούς του τραμ στους φωτεινούς σημτοδότες. Όπως θα γνωρίζετε, το 20% τουλάχιστον των χρονοαποστάσεων με το τραμ είναι αναμονή στα φανάρια.
Σημειώνεται πως το σύστημα είχε εγκατασταθεί από την κατασκευή του τραμ το 2004, αλλά παρέμενε ανενεργό ή υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς να λάβει ιδιαίτερα αρνητική "φήμη" και να απαξιωθεί στα μάτια των επιβατών.

Με συνέντευξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ηγεσιών του ΟΑΣΑ και της ΤΡΑΜ ΑΕ, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, ανακοινώθηκε η σταδιακή ενεργοποίηση του ¨πράσινου κύματος" και το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:


Χρονοδιάγραμμα της ενεργοποίησης του πράσινου κύματος:

Σύνταγμα – Μπακνανά 30 Ιουλίου (6 στάσεις, 22 φανάρια, 2 πεζοδιαβάσεις)

Μπακνανά – Μουσών 15 Σεπτεμβρίου (11 στάσεις, 30 φανάρια, 1 πεζοδιάβαση)

ΣΕΦ – Έδεμ 30 Σεπτεμβρίου (11 στάσεις, 13 φανάρια, 2 πεζοδιαβάσεις.)

Έδεμ – Βούλα 31 Οκτωβρίου (20 στάσεις, 28 φανάρια)

Μειώσεις χρονοαποστάσεων:

Σύνταγμα – ΣΕΦ από 50 σε 40 λεπτά

Σύνταγμα – Βούλα από 65 σε 50 λεπτά

ΣΕΦ – Βούλα από 45 σε 35 λεπτά


-----------------------------------------------------------------------------

Το ιστολόγιο μας από την αρχή της δημιουργίας του (δηλαδή πρίν από 3 μήνες), ενημέρωσε τους αναγνώστες για το πράσινο κύμα και υπήρχε εκτενής αναφορά για το θέμα. Χαίρομαστε αφάνταστα για την ενεργοποίηση του, έστω και αν καθυστέρησε 6 χρόνια...

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναρτήσεις του ιστολογίου μας, από την πιο πρόσφατη μέχρι την πιο παλιά στις οποίες αναφερθήκαμε στο "πράσινο κύμα":


Τετάρτη 09 Ιουνίου 2010:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Προωθείται η ενεργοποίηση του "πράσινου κύματος" στο τραμ


Τετάρτη 26 Μαϊου 2010:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η πεζοδρόμηση της Βασ.Όλγας θα αποτύχει αν δεν...


Τρίτη 11 Μαϊου 2010:

ΤΡΑΜ: "Περίεργη" προκήρυξη για επαναπρογραμματισμό φωτεινών σηματοδοτών


Παρασκευή 09 Απριλίου 2010:

ΤΡΑΜ: 1 χρόνος χωρίς ενημέρωση για την προσφυγή ευρωβουλευτή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ΜΗ εφαρμογή του πράσινου κύματος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget