Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Δάνειο 150 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

2 σχόλια


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε την χορήγηση δανείου ύψους 150.000.000€ με ευνοϊκούς όρους (ίδιους με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στην Αττικό Μετρό ΑΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα παρακάτω έργα:

Επέκταση της Γραμμής 3 προς το Χαϊδάρι

Ολοκλήρωση της Γραμμής 3 με την προσθήκη του σταθμού Αγία Παρασκευή

Επέκταση της Γραμμής 2 προς το Περιστέρι και Ανθούπολη

Επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ελληνικό

Τροχαίο υλικό των επεκτάσεων

Ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα των επεκτάσεων

Η σύμβαση για τη νέα χρηματοδοτική συνεισφορά υπεγράφη χθες (17 Ιουνίου 2010) στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕπ, στο Λουξεμβούργο, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Πλούταρχο Σακελλάρη και τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστο Τσίτουρα και τέθηκαν οι βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία όσον αφορά την χρηματοδότηση των νέων σημαντικών επεκτάσεων του Μετρό, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Με το ποσό αυτό εξασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων της Αττικό Μετρό A.E., τα οποία αναβαθμίζουν, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά, ολοένα και περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

-----------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ: Το χρηματοδοτικό μοντέλο στύλ ΟΣΕ είδαμε που κατέληξε. Αντί να υπάρξουν κέρδη στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ από την παραχώρηση χρήσης του δικτύου στην ΑΜΕΛ η οποία με τη σειρά της θα πληρώνει ένα σεβαστό ποσό, λόγω των δικών της υγειών οικονομικών που θα προέρχονται από εξορθολογισμένο ανθρώπινο δυναμικό και λαθρεπιβίβαση σχεδόν 0%, βλέπουμε την εταιρεία να δανείζεται χρήματα για να καλύψει τις υπό κατασκευή (;!) επεκτάσεις των γραμμών 2 & 3. Είναι ένας πολύ κακός οιωνός, καθώς αυτό δείχνει πως οι μελλοντικές επεκτάσεις του μετρό δεν θα συμβούν στο κοντινό μέλλον, όχι τουλάχιστον χωρίς την παραχώρηση σε ιδιώτες (όπως γίνεται με τους αυτοκινητόδρομους).

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget