Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις στην Μεσσηνία για την επικείμενη σιδηροδρομική της απομόνωση

0 σχόλια

Σοβαρά προβλήματα θα προκαλέσει στη Μεσσηνία και η σιδηροδρομική της απομόνωση, στην περίπτωση που υλοποιηθούν όσα ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημ. Ρέππα στο πλαίσιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, για αναστολή της λειτουργίας της γραμμής της Πελοποννήσου και λειτουργία, προφανώς, μόνο του βόρειου τμήματος του δικτύου.
Πάντως, πέραν της κινητοποίησης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, μετά τις ανακοινώσεις δηλαδή του κ. Ρέππα, καλό θα είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι δήμαρχοι από τους Δήμους των οποίων διέρχεται ο σιδηρόδρομος και να επιχειρήσουν να συγκροτήσουν κοινό διεκδικητικό μέτωπο.
ΣΕ δηλώσεις του Δημάρχου Κυπαρισσίας στο 'Θάρρος' καταγράφεται η κατάσταση όπου λέει"
Δε διαταράσσεται ιδιαίτερα η επιβατική κίνηση από τις προθέσεις του κ. Ρέππα, παρατήρησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, λέγοντας πως ούτως ή άλλως δεν υπήρχε κίνηση. Κατ’ αυτόν, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για την εξέλιξη του δικτύου: «Θα μπορούσε να γίνει μια πρόσκαιρη διακοπή των δρομολογίων, αρκεί να υπάρχει σχεδιασμός ούτως ώστε να γίνει η γραμμή κανονική και να ενοποιηθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Για εμένα είναι ζήτημα συμφερόντων. Συμφέρει τον οποιονδήποτε κατασκευαστή να φτιάξει το δίκτυο, γιατί θα έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση. Η περιοχή μας δεν είναι εγκαταλελειμμένη στην άκρη. Είναι δραστήρια περιοχή, υπάρχει το λιμάνι της Πάτρας και ένα σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πελοπόννησο, συμφέρει και αυτόν που θα το κατασκευάσει, πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Έχουμε ένα δίκτυο από την εποχή του Τρικούπη, το εγκαταλείψαμε στην τύχη του κι έχουμε την απαίτηση να είναι λειτουργικό. Ε, αυτό δε γίνεται, όσο και να προσπαθήσει κανείς». Ο δήμαρχος παρατήρησε ακόμη ότι η αποκαλούμενη βελτίωση ήταν να στρωθεί νέο χαλίκι στις γραμμές και να αντικατασταθούν κάποια τμήματά τους. Επανέλαβε πως θα πρέπει το δίκτυο να γίνει κανονικό, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να χρειάζεται μιάμιση ώρα για την Αθήνα: «Ποιος θα χρησιμοποιούσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή το αυτοκίνητό του για να πάει στην Αθήνα; Κανένας. Πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που έχει μεγάλα ποσοστά πληρότητας και να μη συμβεί και σε εμάς», αναρωτήθηκε.

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιο http://kyparissiotis.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget