Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

ΓΑΙΑΟΣΕ: Προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου

0 σχόλια

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ Α.Ε., προκήρυξε την 1η Ιουνίου 2010 διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση με σύμβαση παραχώρησης της ανάπτυξης Εμπορευματικού Κέντρου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της έκτασης 588 στρεμμάτων στην περιοχή Θριασίου Πεδίου του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής.
Το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο για τα Ελληνικά δεδομένα. Το μεγάλο μέγεθος του η στρατηγική του χωροθέτηση κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, οι άψογες οδικές συνδέσεις και κυρίως η διασύνδεση του με τον λιμένα του Ν. Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναμένεται να συμβάλει δυναμικά στον στόχο του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών και την ανάδειξη της χώρας ως σημαντικού κόμβου μεταφορών
Το ακίνητο ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εφάπτεται του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο και προορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 3333/05 για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου συνδυασμένων μεταφορών. Σύμφωνα με τους όρους δόμησης που έχουν ληφθεί για το ακίνητο υπάρχει η δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων. Διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και βρίσκεται σε φάση κατασκευής η σιδηροδρομική σύνδεσή του με το με το λιμένα του Ν. Ικονίου.
Ο Ανάδοχος που θα προκύψει από το Διαγωνισμό θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού (Παραχωρησιούχος) που θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για 40 έτη του Εμπορευματικού Κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί, με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η διάρκεια κατασκευής διαιρείται σε τρεις περιόδους:

- Περίοδος Τ1 με διάρκεια 18 μηνών από την έναρξη ισχύος της παραχώρησης, στην οποία θα κατασκευασθούν και θα λειτουργήσουν κατ’ ελάχιστον κτίρια που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20%, των μέγιστων επιτρεπομένων όρων και περιορισμών δόμησης και κατ’ όγκον εκμετάλλευσης που ισχύουν κατά το χρόνο υποβολής της Προσφοράς και θα κατασκευαστεί η βασική σιδηροδρομική υποδομή εντός του Εμπορευματικού Κέντρου.
- Περίοδος Τ2 με διάρκεια 60 μηνών από την έναρξη ισχύος της παραχώρησης, στην οποία θα κατασκευασθούν και θα λειτουργήσουν συνολικά κατ’ ελάχιστον κτίρια που αντιστοιχούν σε ποσοστό 90%, των μέγιστων επιτρεπομένων όρων και περιορισμών δόμησης και κατ’ όγκον εκμετάλλευσης που ισχύουν κατά το χρόνο υποβολής της Προσφοράς και θα ολοκληρωθεί το συνοδευτικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.
- Περίοδος Τ3 (προαιρετική) με διάρκεια 5 ετών από την ολοκλήρωση της περιόδου Τ2, στην οποία θα είναι δυνατή η κατασκευή και η λειτουργία των υπολειπόμενων τετραγωνικών μέτρων αποθηκών που επιτρέπουν οι όροι δόμησης.

Το οικονομικό αντάλλαγμα του Παραχωρησιούχου προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ θα περιλαμβάνει: α) ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της εταιρείας παραχώρησης το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα που θα προσφερθεί και β) δωρεάν μεταβίβαση του 15% των μετοχών της εταιρείας παραχώρησης μετά την περίοδο Τ1 (τμηματική λειτουργία).


Τα Τεύχη Δημοπράτησης (Προκήρυξη και Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης) θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από τα γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. από την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010.


Η Προκήρυξη προβλέπει διαδικασία διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επί του Σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης. Οι σχετικές παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν στη ΓΑΙΑΟΣΕ έως τη Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Προκήρυξη.


Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίσθηκε η Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


-----------------------------------------------------

ΠΗΓΗ: ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget