Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ: Το μετρό μας... αδυνατίζει!

0 σχόλια

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος δίχως να κάνετε δίαιτα, αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αρχίστε να μετακινήστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως με αυτή την απλή αλλαγή μπορεί να χάσει κανείς από 4 κιλά και πάνω σε έναν χρόνο, αναλόγως με το ύψος και το αρχικό του σωματικό βάρος.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής», περπατώντας κανείς από και προς τις στάσεις και τους σταθμούς των λεωφορείων, του μετρό και των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, καίει θερμίδες, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου μειώνουν το σωματικό βάρος.

Στη μελέτη, την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Drexel, στη Φιλαδέλφεια, συμμετείχαν 500 κάτοικοι της πόλης Τσάρλοτ, στη Βόρειο Καρολίνα.

Οι ερευνητές κατέγραψαν το σωματικό βάρος τους πριν και 1,5 χρόνο έπειτα από την ολοκλήρωση του τοπικού δημόσιου συστήματος μεταφορών, διαπιστώνοντας ότι ο μέσος κάτοικος με ύψος 1,78 μ. έχασε κατά μέσον όρο 4 κιλά μέσα σε έναν χρόνο από την έναρξη χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, όσοι εθελοντές πάρκαραν στο σπίτι τα αυτοκίνητά τους, είχαν 81% λιγότερες πιθανότητες να αυξήσουν το σωματικό βάρος τους στη διάρκεια της μελέτης.

«Ο έξυπνος σχεδιασμός των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορεί να μειώσει την επίπτωση της παχυσαρκίας, η οποία έχει σχετισθεί ισχυρά με τον χρόνο μετακίνησης με ΙΧ», γράφουν οι ερευνητές.

Με τα ευρήματα της μελέτης συμφωνεί ο δρ Σκοτ Μπράουν, επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Οικογενειακών Μελετών της Ιατρικής Σχολής Μίλλερ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. «Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δημιουργούν ευκαιρίες για τους περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν σε φυσική δραστηριότητα», λέει.

«Και είναι καλά τεκμηριωμένο πως όσο περισσότερο περπατάει κανείς, τόσο καλύτερα ελέγχει το σωματικό βάρος του».

ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ Υγεία"

----------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΟ: Και μόνο οι αποστάσεις των (λίγων) σταθμών του μετρό από το σπίτι μας, το ανεβοκατέβασμα από τις κανονικές (και όχι κυλιόμενες) κλίμακες, το τρέξιμο σε αυτές στο άκουσμα άφιξης του συρμού συνθέτουν μια υποτυπώδη αεροβική άσκηση!


Για καλύτερη υγεία, όλοι με το μετρό και τα υπόλοιπα ΜΜΜ λοιπόν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget