Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συνέλαβαν 72 «πορτοφολάδες» στον ΗΣΑΠ

3 σχόλια
Πολυμελής σπείρα 72 «πορτοφολάδων», με συνεργό έναν υπάλληλο security ο οποίος παρείχε την πληροφορία για παρουσία αστυνομικού στο δίκτυο του ΗΣΑΠ, εξάρθρωσε σήμερα η αστυνομία.

Η σπείρα αποτελούμενη από 72 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.

Μετά από έρευνα, που περιλάμβανε φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων, 60 αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών και των Τμημάτων Ασφάλειας Αγ. Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν τα μέλη της σπείρας, 69 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τρεις από τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού του ΗΣΑΠ στην πλ. Βικτωρίας, όπου η σπείρα των πορτοφολάδων είχε την έδρα της.

Ο 26χρονος παρείχε, με το αζημίωτο, πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στο δίκτυο του ηλεκτρικού.

Η σπείρα δρούσε σε ώρες αιχμής, κυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ομάδα οκτώ έως 10 ατόμων έμπαιναν σε κάποιο από τα βαγόνια και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των επιβατών.

Αφού έπαιρναν τα χρήματα, πέταγαν τα πορτοφόλια σε κάδους στην πλ. Βικτωρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν μόνο κάδο στην πλατεία Βικτωρίας, η αστυνομία εντόπισε περίπου 45 πορτοφόλια.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι καθημερινά η σπείρα έκλεβε κατά μέσο όρο 10 πορτοφόλια και ότι δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες. Δεν αποκλείουν, δε, να υπάρχουν κι άλλα ασύλληπτα μέλη της σπείρας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3.000 ευρώ, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και ξυραφάκια.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"


---------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΟ: Είναι πολύ καλό νέο... Με συνεχείς ελέγχους εισιτηρίων και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους σταθμούς, μπορεί εύκολα η Γραμμή 1 να προσφέρει υπηρεσίες όμοιες ή και ανώτερες σε ποιότητα από αυτές του μετρό και να μην αποκαλείτε ως το "παρακμιακό τρένο" από επιβάτες και γνώστες του...

3 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget