Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Πρόστιμο 110.000 ευρώ από την Πολεοδομία Βορείου Τομέα στον αυθαίρετο σταθμό ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

6 σχόλια

Δίχως όρια φαίνεται να είναι η ελληνική γραφειοκρατική τρέλα. Πρόστιμο 110.000 ευρώ έχει βεβαιώσει η Πολεοδομία στον σταθμό του Προαστιακού στην Μεταμόρφωση, καθώς πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου το ελληνικό Δημόσιο επιβάλλει πρόστιμο στον… εαυτό του. Και αυτό την στιγμή που σε όλη την χώρα υπάρχουν χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε αιγιαλούς ή αρχαιολογικούς χώρους.

Άξιον απορίας είναι και το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν μερίμνησε εδώ και οκτώ μήνες για να τεθεί σε λειτουργία ένα έργο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες όχι μόνο των 75.000 κατοίκων της Μεταμόρφωσης, αλλά και των περίπου 40.000 εργαζομένων της βιομηχανικής περιοχής του Δήμου.

Αυθαίρετος Προαστιακός

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει αποπερατωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2008, όμως δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και κατά συνέπεια παραμένει μέχρι σήμερα εκτός λειτουργίας, επειδή είναι αυθαίρετος.

«Ο Προαστιακός της Μεταμόρφωσης είναι αυθαίρετος επειδή κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, καθώς δεν έχει ενταχθεί, όπως οι υπόλοιποι σταθμοί, στα ολυμπιακά έργα» επισημαίνει στο Capital.gr η διευθύντρια πολεοδομίας βορείου τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, κ. Κατερίνα Μαργαρίτου.

Χρειάστηκε να περάσουν 18 μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων, υπήρξε ένα απύθμενο γραφειοκρατικό πινγκ πονγκ μεταξύ του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος, της Πολεοδομίας και της ΕΡΓΟΣΕ. Τελικά, ο Προαστιακός της Μεταμόρφωσης εκτιμάται ότι έως το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει να λειτουργεί με μία προϋπόθεση: Ότι το πρόστιμο των 110.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην ΕΡΓΟΣΕ θα έχει «τακτοποιηθεί».

«Έχει επιβληθεί για το αυθαίρετο κτίσμα πρόστιμο 110.000, το οποίο όμως, δεν θα καταβληθεί, καθώς, σύμφωνα με απόφαση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τόσο ο ΟΣΕ όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επομένως, το πρόστιμο δεν θα υλοποιηθεί και εκτιμούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ηλεκτροδοτηθεί ο σταθμός και θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του τελευταίου ενάμιση χρόνου» σημειώνει ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Δ. Τζίτζιφας.

Στο σχέδιο τα αυθαίρετα

Την ίδια στιγμή, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κεφάλαιο» της 10ης Απριλίου 2010, τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος αναμένεται να θεσπίσουν νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων αυθαίρετων κτηρίων της χώρας.

Στόχος είναι η ενίσχυση με έσοδα των κρατικών ταμείων και στο πλαίσιο αυτό τα χρήματα από τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων δεν θα δαπανηθούν για την υλοποίηση περιβαλλοντικών αναπλάσεων, αλλά θα κατευθυνθούν στην μείωση του ελλείμματος.

ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/News.asp?id=962389

6 σχόλια:

  • 6 Μαΐου 2010 στις 5:06 μ.μ.

    Το μόνο που έχω να κάνω είναι να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην διευθύντρια πολεοδομίας βορείου τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, κ. Κατερίνα Μαργαρίτου... Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ο προαστιακός σταθμός ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ είναι το μοναδικό αυθαίρετο κτίσμα στον τομέα ευθύνης της...

  • 7 Μαΐου 2010 στις 12:53 π.μ.
    Ανώνυμος :

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

  • 7 Μαΐου 2010 στις 1:49 π.μ.

    Ένας φίλος στο κοινωνικό δίκτυο των επιβατών του προαστιακού έγραψε: Το Κράτος δεν έδινε στο Κράτος την άδεια να ηλεκτροδοτηθει και να λειτουργησει ο αυθαιρετος σταθμός.
    Τώρα όμως που το Κράτος επέβαλλε στο Κράτος πρόστιμο
    -το οποίο όμως δεν θα καταβληθεί-
    ενδέχεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες και κάποια στιγμη να έχουμε εγκαίνια:
    ΤΑΡΑ/ΤΑ/ΤΖΟΥΜ//ΤΡΙΑ/ΛΑΡΙ/ΛΑΡΟ....!

  • 7 Μαΐου 2010 στις 9:35 π.μ.
    jwudalas :

    Tρεις λαλούν και δυο χορεύουν...Μade in Greece καταστάσεις

  • 17 Μαΐου 2010 στις 3:49 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    kathe mera erxomai pirea metamorfosi opws kai poly alloi ergazomenoi erxode apo adistixa makrines perioxes i "Kyria"ayti tha prepei na exei kala sto nou tis se ti taleporia mas exei balei ..kai telika pion ejipiretei ton lao .. i tin mateodojia tis

  • 18 Ιουνίου 2010 στις 3:54 π.μ.
    TheKing :

    Και οταν χτιζοταν το "αυθαιρετο" γιατι δεν πηγε κανεις να το σταματησει???
    Και αφου ειναι αυθαιρετο γιατι δεν το κατεδαφιζουν να ανοιξει και ο χωρος με τα μπλοκια απο πανω???

    Ερε ξεφτιλικια....

    Θα πληρωθει το προστιμο μην ανυσηχητε....
    Απο τα εισητηριακια μας φυσικα...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget