Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Επιστολή διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Έβρου λόγω αναστολής σιδηροδρομικών δρομολογίων

0 σχόλια
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, για την κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ στον νομό Έβρου, έστειλε το Εργατικό Κέντρο Έβρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο.


«Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποκόπτει την ελληνική περιφέρεια από το μέσο στο οποίο στηρίχθηκε όλη της η ανάπτυξη, χαρίζει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, διαλύει όλα τα δρομολόγια στο περιφερειακό δίκτυο και όπου δεν τα καταργεί τελείως, αυξάνει δραματικά τα εισιτήρια και καταργεί όλες τις εκπτώσεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό. Καταγγέλλει δε πως «σχεδόν όλες οι επιδοτήσεις που προβλέπει ο νόμος για τις άγονες γραμμές, ύψους 50 εκ. ευρώ, διατίθενται στην Αθήνα και τον Προαστιακό, ενώ για τη λειτουργία της γραμμής Αν. Μακεδονίας και Θράκης διατίθενται μόνο 15 εκ. ευρώ, στο δρομολόγιο Δίκαια-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, που, όπως ισχυρίζεται το Εργατικό Κέντρο «λόγω της Εγνατίας, δεν εξυπηρετούν κανένα». Καταλήγοντας, ζητά να αντιστραφούν οι όροι της επιχορήγησης και να δρομολογηθούν τρεις αμαξοστοιχίες στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, λειτουργούσαν με καλή πληρότητα μέχρι και σήμερα. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο», σχολίασε στην Ε.ΡΑ. της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Θράκης του Ο.Σ.Ε., Θέμης Τριγκίδης, τονίζοντας ότι «η διακοπή των δρομολογίων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, ειδικά στους ηλικιωμένους που χρησιμοποιούσαν κυρίως το τρένο για τις επισκέψεις τους στα νοσοκομεία».

ΠΗΓΗ: Ειδήσεις ΕΡΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget