Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Τρόμος στην ΑΜΕΛ από καταγγελίες εργαζομένων

0 σχόλια
Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησαν τα σωματεία των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, με αφορμή την ένταξη του σταθμού της Αγίας Παρασκευής στο λειτουργικό δίκτυο, ενώ σοκ προκαλεί το ερώτημα που διατυπώνουν για το πόσο ασφαλής είναι η μετακίνηση του επιβατικού κοινού στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι υπολειτουργούν κρίσιμα συστήματα όπως το σύστημα περιβαντολλογικού ελέγχου, η σηματοδότηση και η ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως οι εργασίες κατασκευής σε συστήματα και σταθμούς συνεχίζονται και κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του δικτύου όταν σε θεωρητικό επίπεδο η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε λειτουργία . Οι πολυεθνικές εταιρείες ( εργολάβοι ) εργάζονται στο λειτουργικό δίκτυο σαν να είναι σε εργοτάξιο .


Η εκπαίδευση του προσωπικού είτε της λειτουργίας είτε της συντήρησης σε κρίσιμο εξοπλισμό είναι ελλιπέστατη .

Καθημερινά καταπατείται το Βιβλίο Κανονισμών και οι (απαρχαιωμένες) Διαδικασίες Λειτουργίας τα οποία ορίζουν την λειτουργία του μετρό και ήταν η βάση για την άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε από το άλλοτε Υπουργείο Μεταφορών .

Οι καταγγελίες αυτές σύμφωνα με τους εργαζομένους θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά το επιβατικό κοινό που επιλέγει να μετακινηθεί με το ΜΕΤΡΟ θεωρώντας το το καλύτερο μεταφορικό μέσο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget