Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Πρόταση ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών από την ΔΗΣΥ!

1 σχόλια
Πριν από λίγες μέρες, η ανεξάρτητη βουλευτής κ.Ντόρα Μπακογιάννη με το κόμμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.) μας διασκέδασε με τις δηλώσεις-σαρδάμ που έκανε για τα έργα ανακαίνισης της γραμμής μετρό 1. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτήν, η ανακαίνιση της γραμμής μετρό 1 αφορά μόνο την επιδομή και όχι την υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής και ανάλογα τέτοια έργα στο εξωτερικό χρειάζονται λίγες μέρες για να αποπερατωθούν(!). Το σαρδάμ παραλογισμού συνεχίστηκε με δηλώσεις για την επέκταση του προαστιακού στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου, σύμφωνα με την ΔΗ.ΣΥ. η επέκταση προχωρά με ρυθμούς χελώνας και δεν θα είναι έτοιμη πριν το καλοκαίρι του 2011. Παρόλα αυτά, ο προαστιακός έχει φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά από το 2007! (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Το σαρδάμ-βόμβα σήμερα ήταν ακόμη πιο παράλογο. Προτάθηκε η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών (ακολουθώντας την πολιτική του μπαμπά της), εις το όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας (με την ίδια αδιανόητη πρόφαση που η κυβέρνηση προχώρησε στην δημιουργία των επιχειρησιακών συμβάσεων, στη μείωση μισθών και στην αύξηση του ορίου των απολύσεων. Και στο κάτω κάτω, λες και μπορούν να ανταγωνιστούν οι ιδιώτες σε αυτό τον τομέα, πχ. εγω θα φτιάξω τη γραμμή 5 του μετρό, ένας άλλος την γραμμή 6 και θα ανταγωνιστούμε ποιός θα καλύψει περισσότερες περιοχές,κτλ) και την πάταξη του μονοπωλίου (Λες και ο τομέας των μεταφορών στην Αθήνα είναι μονοπώλιο, ΔΕΝ κυκλοφορούν εναλλακτικά προϊόντα μετακίνησης πχ. ιδιωτικά αυτοκίνητα, ταξι, ποδήλατα,κτλ).

Όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση... Ψάξτε το λιγάκι παραπάνω πριν προχωρήσετε σε ΔΗΜΟΣΙΑ δήλωση! Κρίμας είναι...

1 σχόλια:

  • 15 Ιανουαρίου 2011 - 8:07 μ.μ.

    H γυναίκα απλά διάβασε ένα κείμενο με πολλές άγνωστές της λέξεις και έννοιες!
    Ο πραγματικός συγγραφέας αυτής της δήλωσης προφανώς δεν επαρκεί ούτε για [,]dog Γ΄διαλογής σε πολιτικό σχηματισμό εξουσίας, οπότε βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και γράφει αυτά που γράφει.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget