Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΟΑΣΑ: Ισχύς – Αλλαγή παλαιών εισιτηριών

7 σχόλια
Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι, οι νέες τιμές των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών, όλων των τύπων, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ισχύσουν από την Τρίτη 1/2/2011.

Τα εισιτήρια με την παλαιά τιμή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέχρι και την Δευτέρα 14/2/2011.

Από την Τρίτη 15/2/2011 και για διάστημα 2 μηνών, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 6/5/2011, τα παλαιά εισιτήρια θα ανταλλάσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Δηλαδή είτε θα επιστρέψετε πχ. 14 εισιτήρια του 1 ευρώ και θα πάρετε 10 εισιτήρια του 1,4 ευρώ, είτε θα πληρώσετε την διαφορά του 0,4ο ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 13.30 εργάσιμες μέρες.


Επίσης, από την Δευτέρα 11/4/2011, η ανταλλαγή των εισιτηρίων θα γίνεται και στο σταθμό του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, τις εργάσιμες ημέρες.

Για τον προαστιακό, οι αλλαγές θα γίνονται στα εκδοτήρια των σταθμών Αθηνών, Νερατζιώτισσας και Κορίνθου.

----------------------------------------------------------------------------------------

Υπενθυμίζουμε ότι από 01/02/2011... Οι νέες τιμές των εισιτηρίων και καρτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διαμορφώνονται ως εξής :

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

• Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρονικής διάρκειας 90 λεπτών από την επικύρωση της 1ης επιβίβασης : 1,40 ευρώ , μειωμένο 0,70 ευρώ.

Στην περίπτωση που στη λήξη του 90λεπτου η τελευταία διαδρομή δεν έχει ολοκληρωθεί, ο επιβάτης υποχρεούται με ευθύνη του να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριό του, είτε στο όχημα είτε στο επικυρωτικό μηχάνημα του σταθμού, ώστε αυτό να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία μετακίνησή του. Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις γραμμές EXPRESS Αεροδρομίου και Σαρωνίδας των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.

• Εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ για μια μόνο διαδρομή: 1,20 ευρώ μειωμένο 0,60 ευρώ.

• Ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς : 4 ευρώ.

• Εβδομαδιαίο εισιτήριο για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς : 14 ευρώ.

• Το εισιτήριο στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα : 1,60 ευρώ, μειωμένο 0,80 ευρώ.

• Το εισιτήριο στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ για τις λεωφορειακές γραμμές express από και προς Αεροδρόμιο : 5 ευρώ, μειωμένο 2,50 ευρώ.

• Το εισιτήριο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 8,00 ευρώ, μειωμένο 4,00 ευρώ.

• Το εισιτήριο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο δύο και τριών ατόμων: 14,00 και 20,00 ευρώ αντίστοιχα.

• Το μετ' επιστροφής εισιτήριο από και προς το αεροδρόμιο του Μετρό: 14,00 ευρώ. Το εισιτήριο αυτό ισχύει ΚΑΙ στα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ για 90 λεπτά, τόσο μετά την 1η επικύρωση στην 1η διαδρομή όσο και μετά την δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή.


ΚΑΡΤΕΣ

• Η μηνιαία κάρτα του Μετρό για τη διαδρομή από και προς αεροδρόμιο: 140 ευρώ, η αντίστοιχη ετήσια : 1.000 ευρώ.

• Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 20,00 ευρώ, μειωμένη 10,00 ευρώ.

• Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ : 200 ευρώ,

• Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 45,00 ευρώ, μειωμένη 23,00 ευρώ

· Καταργούνται οι μηνιαίες κάρτες του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ (μέχρι το Κορωπί).

· Η ετήσια κάρτα για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς : 450 ευρώ.


Μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

- Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου

-Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

-Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που είναι κάτοχοι δελτίου ΟΑΣΑ

-Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή διαβατηρίου

-Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. τα οποία λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μέχρι την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ (ΠΑΣΟ)

-Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας «student card university I.D.» και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου

-Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου.

7 σχόλια:

  • 28 Ιανουαρίου 2011 στις 11:39 μ.μ.
    ΛΑΜΠΗΣ :

    Δεν ξερω κατα ποσο ειναι δικαιο και ορθο να ειναι τοσο συντομη η προσθεσμια που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τα παλια εισιτηρια.
    Και μετα το περας της προθεσμιας θα πρεπει να παμε στο Συνταγμα ή στο Πανεπιστημιο για να αλλάξουμε τα εισιτηρια...ελεος κι αλλη ταλαιπωρια για τους επιβατες και μαλιστα μονο 0800-1300...δεν το ηξερα να παρω αδεια για να παω να αλλαξω τα εισιτηρια!!!!
    Δεν παμε καθολου καλα μου φαινεται...

  • 29 Ιανουαρίου 2011 στις 2:09 μ.μ.
    Ε.Λ. :

    Λάμπη είσαι με τα καλά σου που θα πας να αλλάξεις τα εισητήριά σου και μάλιστα "ώρες δημοσίου";;
    Αν νομίζουν οτι ο κοσμάκης που τρέχει στις δουλειές του είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μπορούν να την κοπανάνε από τη δουλειά τους ότι ώρα γουστάρουν είναι βαθιά νυχτωμένοι.Δε φτάνει που για να καλύψουν την ανικανότητά τους στο να πατάξουν τη λαθρεπιβήβαση μας βάζουν να πληρώνουμε κερατιάτικα έχουν και απαιτήσεις.Εγώ θα χτυπήσω ότι εισητήρια έχω κανονικά και αν βρεθεί κανεις να μου πει κουβέντα θα τα πληρώσει μαζεμένα φταίει δε φταίει.Άντε πια γιατί πολύ κορόιδα μας έχουν πιάσει.

  • 29 Ιανουαρίου 2011 στις 2:11 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    δε φτάνει που έχουμε καταντήσει τις μισές μέρες του μήνα να μην έχουμε συγκοινωνία έχουν και απιτήσεις να πηγαίνουμε στο Σύνταγμα και στο Πάνεπιστήμιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2011 στις 9:50 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    AN DIAVASA KALA DEN LEEI KATI GIA TIS MHNIAIES KARTES GIA TA LEOROREIA MONO...SE AUTHN THN PERIPTOSH POIES THA EINAI OI NEES TIMES????

  • 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:13 π.μ.
    Ανώνυμος :

    από τα 15πήγε 20 ευρώ.κλεφτες....

  • 17 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:13 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Δεν έχω ξαναδει ποτέ στη ζωή μου τόσο ηλίθιους απατώνες όσο αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα! Γουρούνια, κλέφτες, δολοφόνοι και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Και τους ψήφισα! Καλά να πάθω!!

  • 19 Ιουνίου 2014 στις 6:16 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Η ΛΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: ΑΝΤΙ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΜΜ ΑΞΙΑΣ 20 ΕΥΡΩ ΚI ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΜ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 45 ΕΥΡΩ, 'ΕΝΙΑΙΟ' ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΜΜΜ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ 30 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ;

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget