Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Πολλά τα παράπονα...

1 σχόλια
Πολλοί ήλπιζαν ότι η ηλεκτροκίνηση του τμήματος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα του μέσου. Απεναντίας, με την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης, τα δρομολόγια στο τμήμα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ που είχε αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλές και πλέον μπορούσες να παρατηρήσεις συνωστισμούς ΗΣΑΠ, μείωσε τα ήδη αραιά του δρομολόγια από τα 15 στα 20 λεπτά. Τεράστια η ταλαιπωρία που επέφερε στους αστικούς επιβάτες αυτή η ρύθμιση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφεύγει να δικαιολογήσει ή επικαλείται λάθη της ΕΡΓΟΣΕ (μονή γραμμή ΣΚΑ), λες και δεν μπορεί να βάλει ένα παραπάνω δρομολόγιο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ)-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.


Παράλληλα με την μείωση της αξίας του μέσου για τους αστικούς επιβάτες, αναμενόταν μια αύξηση για τους υπεραστικούς. Όμως, και πάλι, τα δρομολόγια έμειναν ανα 1 ώρα σε όλο το δρομολογιακό πλέγμα και οι καθυστερήσεις συνεχίζουν γιατί μερικοί οδηγοί αρνούνται να αυξήσουν την ταχύτητα των συρμών, λόγω μη λειτουργίας της τηλεδιοίκησης του τμήματος ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ. Συνεπώς, ακόμη και η νέα γραμμή που κατασκευάστηκε μόλις πριν 6 χρόνια υπολειτουργεί, χωρίς τηλεματική, χωρίς τηλεδιοίκηση, χωρίς τηλεπικοινωνίες (;;;), πανάκριβες προσθήκες, απαραίτητες σε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, τις οποίες πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης, χωρίς όμως αυτές να τον εξυπηρέτησαν ποτέ.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον, δεν λειτουργούν κυλιόμενες κλίμακες και ανελκυστήρες στους προαστιακούς σταθμούς, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης συντήρησης εκ μέρους του ΟΣΕ.

Η σαπίλα του πελατειακού και αδηφάγου δημόσιου συστήματος που εκτελεί έργα μόνο για το "Θεαθήναι" συνεχίζεται...
Την ίδια ώρα που κλείνει όλο το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, παραμένοντας σε λειτουργία ουσιαστικά μόνο ο προαστιακός Αττικής-Κορινθίας και η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χιλιάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου μικτής χρηματοδότησης
(Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65, ΠΑΘΕ: Ελευσίνα- Κόρινθος – Πάτρα, Ιόνια Οδός: Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα, Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη, Ιόνια Οδός: Αντίρριο - Ιωάννινα, ΠΑΘΕ: Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) – Μαλιακός (Σκάρφεια), Σχηματάρι - Χαλκίδα, ΠΑΘΕ: Μαλιακός Κλειδί, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης,κτλ) κατασκευάζονται σε ολόκληρη τη χώρα, κάνοντας οριστικά πέρα το καλύτερο υπεραστικό μέσο μεταφοράς... Το τρένο.

1 σχόλια:

  • 8 Ιανουαρίου 2011 - 3:51 π.μ.
    Ανώνυμος :

    Επιπλέον, έχουν γίνει πολύ πιο αναξιόπιστα τα δρομολόγια από τότε που ξεκίνησε το νέο αυτό σύστημα... Δε φτάνει δηλαδή που αραιώσανε...

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget