Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Στη Βουλή η υπόθεση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ

0 σχόλια
Στη Βουλή έφερε την υπόθεση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ ο βουλευτής Βασίλης Μουλόπουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο σταθμός
ΧΟΛΑΡΓΟΣ λίγες εβδομάδες μετά την λειτουργία του ξεκινήσει να εμφανίζει σημάδια υγρασίας και διάβρωσης, λόγω των υπογείων νερών που διατρέχουν το προάστιο. Μέχρι που πριν 2 εβδομάδες περίπου, με την ισχυρή βροχόπτωση, υπέστη μέχρι και καθίζηση(!) στην είσοδο του.

Ο βουλευτής υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών για το αν η πορεία του έργου επιβλεπόταν από την
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αν έχει γίνει οριστική παραλαβή του σταθμού και ποιο είναι το πρόσωπο που θα χρεωθεί αυτές τις φθορές (δημόσιο ή εργολάβοι).

Η απάντηση ήρθε από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη
Μαγκριωτή που διαβεβαίωσε την αυστηρή εποπτεία από πλευράς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, πληροφόρησε ότι δεν έχει γίνει οριστική (ούτε καν προσωρινή) παραλαβή του έργου καθώς αυτό εντάσσεται εντός του πολλαπλού έργου με την ονομασία "Σταθμοί της Γραμμής 3 του μετρό Χολαργός, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή" αλλά εδόθη για χρήση ως αυτοτελές τμήμα για την συντομότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως επισημάνθηκε, κατά την διοικητική παραλαβή του έργου, είχαν εντοπιστεί οι ελλείψεις που θα οδηγούσαν σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά δεν έγινε καθυστέρηση της παράδοσης σε χρήση επειδή δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του. Η αποκατάσταση των φθορών και η οποιαδήποτε προσθήκη που θα γίνει από τον ανάδοχο που ακόμη κατασκευάζει τον σταθμό ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, θα γίνει αποκλειστικά με δικό του κόστος και πάντα υπό την επίβλεψη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget