Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΚ!: ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σιδηρόδρομο μόνο σε Κιάτο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το 2011!

2 σχόλια
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., από το 2007 που διαχωρίστηκε από τον ΟΣΕ Α.Ε. ως εταιρεία σιδηροδρομικής εκμετάλλευσης, παρουσιάζει κάθε χρόνο ζημίες ύψους περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ με συνέπεια το τέλος του 2009 να έχει συσσωρευμένο χρέος πλέον των 700 εκατομμυρίων ευρώ και εξανεμισμένο το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο. Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Απρίλιο του 2010, με την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των οικονομικών της Εταιρείας, όπως επίσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσπάθεια της οποίας τους βασικούς άξονες αποτέλεσαν οι παρακάτω δράσεις:
  • Τον Μάιο του 2010, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο του 1110, αυτή τη φορά όμως όχι με εργολαβία, αλλά αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εξοικονομώντας έτσι 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
  • Τον Ιούνιο του ίδιου έτους αναθεωρήθηκε η πολιτική των δευτερευουσών απολαβών που σε συνδυασμό με τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών μείωσε το κόστος της μηνιαίας μισθοδοσίας κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Τον Ιούνιο, επίσης, ολοκληρώθηκε η μετακόμιση από το κτίριο της Κρατίνου στο Μέγαρο του ΟΣΕ στην Καρόλου, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, από ενοίκια και αλλά έξοδα κτιρίου.
  • Τον Αύγουστο του 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσον αφορά τις μεταφορές εμπορευμάτων καταργώντας τις υπερβολικές εκπτώσεις και ατέλειες, στοχεύοντας παράλληλα στη δρομολόγηση πλήρων αμαξοστοιχιών, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας και να μειωθούν τα έξοδα της κατά περίπου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
  • Στη διαρκή προσπάθεια αναζήτησης νέων και ελκυστικών για το επιβατικό κοινό δρομολογίων, τον Αύγουστο εισήχθησαν στο πλέγμα νέες κερδοφόρες γραμμές, όπως είναι η "Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Ρίο", στον αντίποδα καταργηθήκαν άκρως ζημιογόνα δρομολόγια όπως το "Αμύνταιο – Κοζάνη", ενώ παράλληλα, αναδιαρθρώθηκαν και ορισμένα προκλητικά χαμηλά τιμολόγια, (όπως εκείνο στο τρενάκι του Πηλίου), με τα συνολικά οφέλη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.
  • Τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά από μακρά αναμονή, τέθηκε σε κυκλοφορία η ηλεκτροδοτούμενη γραμμή του Προαστιακού Λιόσια – Κιάτο, γεγονός που εκτός του ότι σημαίνει την οριστική αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, (ο οποίος ενώνει σε 86 λεπτά το Κιάτο με το Αεροδρόμιο με ένα ενιαίο δρομολόγιο), παράλληλα μεταφράζεται και στη σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και του κόστους συντήρησης του τροχαίου υλικού σε αυτό το δίκτυο.
  • Τέλος, πρόσφατα, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και η επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr, η οποία παρέχει τη δυνατότητα του web-ticketing, βελτιώνοντας σημαντικά την υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων και μειώνοντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις σε προσωπικό.

Φυσικά, στο συνολικό εγχείρημα της εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέγιστα συμβάλλει και ο Νόμος 3891/2010 "Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα", που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει αποζημίωση για Υπηρεσίες Δημόσιας Υποχρέωσης, για τις επιβατικές μεταφορές, έως και 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μετατάξεις 751 εργαζομένων.

Οι παραπάνω δράσεις σε ετήσια βάση υπολογίζεται να εξοικονομήσουν για την εταιρεία πόρους, οι οποίοι θα καλύπτουν περίπου το 75% του ελλείμματός της. Σύμφωνα, όμως, με τις κοινοτικές οδηγίες και τον Ν. 3891/2010, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να γίνει βιώσιμη το 2011. Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν και προκειμένου να εξοικονομηθούν τα υπόλοιπα 55 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου ελλείμματος, το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέκρινε ένα ισορροπημένο και ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο (Ε.Σ.), το οποίο προβλέπει την αναδιάρθρωση εξαιρετικά ζημιογόνων δρομολογίων, καθώς και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε ανταγωνιστικές διαδρομές, που μέχρι σήμερα παρέμεναν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ε.Σ., η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει ότι από το νέο έτος και από την 1η Ιανουαρίου του 2011, αναστέλλονται προσωρινά ζημιογόνα δρομολόγια της Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, καθώς και τα διεθνή δρομολόγια. Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα με άλλα χερσαία μέσα μεταφοράς για τις κοινές αμαξοστοιχίες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σκοπεύει το επόμενο τρίμηνο να εισαγάγει νέο πλέγμα δρομολογίων, που θα είναι εναρμονισμένο με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Κύρια σημεία αυτής της δράσης θα είναι:

  • Η ενίσχυση του σιδηροδρομικού έργου με συμπληρωματικές οδικές μεταφορές που θα τροφοδοτούν τους σταθμούς του τρένου από μεγάλα αστικά κέντρα. Για πρώτη φορά πόλεις όπως τα Γιαννιτσά, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά θα συνδεθούν μέσω λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους σταθμούς τρένου στο Πλατύ και στην Καλαμπάκα. Επίσης, η Καλαμάτα και η Τρίπολη θα συνδεθούν οδικά με τον σταθμό της Κορίνθου και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο αξιοποιώντας έτσι πιο αποτελεσματικά την υπάρχουσα οδική και σιδηροδρομική υποδομή.
  • Η απευθείας πρόσβαση της Στέρεας Ελλάδας και της Θεσσαλίας με το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η οποία θα εξασφαλίζεται με μια απλή μετεπιβίβαση στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), όπου πλέον θα σταματούν με ανταπόκριση στον Προαστιακό όλες οι αμαξοστοιχίες του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
  • Η σύνδεση των τρένων με το λιμάνι του Πειραιά, από το καλοκαίρι του 2011 και η ανταπόκριση με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, συνδέοντας έτσι τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
  • Τέλος, όλα τα προσωρινά καταργηθέντα δρομολόγια θα αξιολογηθούν συστηματικά και θα μελετηθούν δράσεις που θα μετατρέψουν τις γραμμές από ζημιογόνες σε βιώσιμές ή θα βρεθούν συμπληρωματικοί πόροι προκειμένου να ενταχθούν και πάλι στο δίκτυο. Τέτοιες δράσεις θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη θεματικών τρένων προσανατολισμένων σε στοχευόμενες ομάδες επιβατών (π.χ. σχολικές εκδρομές σε Ναύπλιο και Φλώρινα) όπως και τουριστικές διαδρομές σε Θρησκευτικούς και Πολιτιστικούς προορισμούς. Πόροι θα αναζητηθούν επίσης από Δήμους, Περιφέρειες και μεγάλες βιομηχανίες που λειτουργούν στις περιοχές με τα καταργηθέντα δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστεύει ότι, αφού κατορθώσει να γίνει βιώσιμη με τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που τις έχουν δοθεί από τον Ν. 3891/2010, σταδιακά και προγραμματισμένα, από τα μέσα του 2011 θα μπει σε πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας αποτελώντας το μέσο μεταφοράς επιλογής του Έλληνα Πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνονται και οι παρακάτω αλλαγές στη δρομολογιακή και τιμολογιακή πολιτική της, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011:

Προσωρινή Αναστολή – Διακοπή Κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας στις γραμμές:

  • Αθήνα– Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη – Φλώρινα – Θεσσαλονίκη
  • Λάρισα – Καλαμπάκα – Λάρισα
  • Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα – Πάτρα
  • Καλαμάτα – Μεσσήνη – ΤΕΙ – Καλαμάτα
  • Κόρινθος – Τρίπολη – Ναύπλιο – Κόρινθος
  • Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη – Σόφια – Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

Αλλαγές στο πλέγμα Δρομολογίων:

  • Η πλειοψηφία των δρομολογίων ταχείας αναβαθμίζονται σε IC και καταργούνται οι σταθμεύσεις τους σε ενδιάμεσους σταθμούς με μικρή επιβατική κίνηση.
  • Τα δρομολόγια IC Express Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούν σταθμεύσεις στο Πλατύ και στο ΣΚΑ, με το συνολικό χρόνο του δρομολογίου να διαρκεί 4 ώρες και 50 λεπτά.
  • Τίθενται σε λειτουργία δύο (2) ζεύγη αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκη – Δίκαια – Θεσσαλονίκη.
  • Απλοποιούνται οι σταθμεύσεις και οι ανταποκρίσεις σε όλα τα δρομολόγια.

Λεωφορειακές γραμμές (προτεινόμενες και εφόσον υπάρχει ζήτηση):

  • Αθήνα – Κόρινθος (ανταπόκριση με Προαστιακό)-Τρίπολη - Καλαμάτα – Αθήνα (χωρίς άλλες ενδιάμεσες σταθμεύσεις)
  • Πλατύ – Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια-Πλατύ (ανταπόκριση με IC και IC Express)
  • Καλαμπάκα – Γρεβενά – Ιωάννινα – Καλαμπάκα (με ανταπόκριση στην Καλαμπάκα)
  • Λαμία – Καρπενήσι – Λαμία (με ανταπόκριση σε όλα τα τρένα του Λιανοκλαδίου)

Τιμολογιακή Πολιτική:

  • Η τιμή των κοινών αμαξοστοιχιών θα είναι ανταγωνιστικές των τιμών των αντίστοιχων δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα από 8,90 διαμορφώνεται στα 15 ευρώ την στιγμή που η τιμή του ΚΤΕΛ για το αντίστοιχο δρομολόγιο είναι 17 ευρώ. Το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ παρόμοια με το ΚΤΕΛ.
  • Οι τιμές των Inter City αμαξοστοιχιών θα διαμορφωθούν ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της γραμμής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με το Inter City από 36,30 ευρώ διαμορφώνεται στα 55,20 ευρώ και χρόνο ταξιδίου λιγότερο των 5 ωρών.

Τονίζεται ότι πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να εφαρμόσει σύντομα ένα σύστημα διαχείρισης εσόδου (yield management) που θα παρέχει εκπτώσεις σε επιβάτες που κλείνουν έγκαιρα εισιτήριο (π.χ. 20% έκπτωση για 3 μέρες προ-πώληση) και βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού και σε πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν επιβαρύνουν την εταιρεία με το κόστος έκδοσης εισιτηρίου. Αυτό το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε επιβάτες που βοηθούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κρατήσει το λειτουργικό κόστος χαμηλό να ταξιδεύουν με εισιτήριο χαμηλότερο ακόμα και από το σημερινό.


ΠΗΓΗ: ΤΡΑΙΝΟΣΕ



ΣΧΟΛΙΟ: Με βεβιασμένες κινήσεις και με δικαιολογίες που δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, παρά μόνο να εξοργίσουν, ο πλέον διεφθαρμένος, ζημιογόνος, κακοδιοίκητος, ρουσφετολογικά στελεχωμένος, αδιάφορος δημόσιος οργανισμός με την βοήθεια του νέου νόμου αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συστηματικής υποβάθμισης και παρακμής που εξυπηρετούσε διοικήσεις, υπουργεία και διατήρηση κομματικού στρατού, αποφάσισε από το 2011 ότι, ουσιαστικά, τρένα θα κυκλοφορούν μόνο στον βασικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και στη νέα γραμμή Κιάτο-Αεροδρόμιο. Όσα τόσα χρόνια τρέφαμε, δικαιολογούσαμε και υπερασπιζόμασταν, τα "λουζόμαστε". (Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ..
.)

2 σχόλια:

  • 26 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:19 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΨΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ
    .....ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΠΕΡΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΟΛΙΚΗΣ ΕΝΤΕΡΟΚΤΟΜΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ)ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ,ΗΤΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ....ΟΛΟΥΣ
    ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ...ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΝΟΓΝΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΟΤΕΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ(ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΛΠ)ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ,ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ,ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..ΘΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΖΟΥΝ(ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ)ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ...ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ...
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ /ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ...ΕΧΕΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΣΣΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΛΙΔΗ(ΜΙΛΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΗΓΕΣΙΑ...ΧΛΙΔΗ ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΑΜΒΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ..ΝΤΡΟΠΗ..ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΝΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΙ,ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ,ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΩΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ,ΓΙΑ ΑΡΑΛΙΚΙ)ΠΟΥ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ,ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ!!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΛΟΙ ΩΡΕ!ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ,ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...
    ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

  • 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:20 μ.μ.

    Και γιατί να μην εγκριθεί αγαπητέ ανώνυμε;

    Δεν περιελάμβανε κάποια ιδιαίτερη ύβρις ούτε ήταν φαντασιόπληκτο. Όπως ακριβώς είπατε και στο τέλος, η αλήθεια πικραίνει... ;-)

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget