Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Εκπληκτικό διάβημα των εργαζομένων προς τη διοίκηση

0 σχόλια
Το παρακάτω ομολογουμένως καταπληκτικό διάβημα έστειλαν οι εργαζόμενοι του προαστιακού στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Must read! Μπράβο στους εργαζομένους!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Έδρα: Καρόλου 1-3,Τ.Κ 10437 τηλ: 2105223478 Email:somproast@yahoo.gr

Αθήνα, Τρίτη 12 Απριλίου 2011


ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ…

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που οι νέοι εξυγιαντές του Σιδηρόδρομου αποφάσισαν ως λύση προοπτικής για το μέλλον του Προαστιακού το κλείσιμο αρχικά 6 σταθμών του δικτύου, ενώ έπεται και συνέχεια. Διευθυντικά στελέχη με μισθούς χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, εκπόνησαν νέο μεγαλοφυές σχέδιο σωτηρίας το οποίο και συμπυκνώνεται σε τρεις μόλις προτάσεις:


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Χρειάστηκαν μόλις 6 χρόνια λειτουργίας του Προαστιακού για να αποφασίσουν κάποιοι ότι αποτελεί πλέον πολυτέλεια για το επιβατικό κοινό… Και αυτοί οι κάποιοι είναι σχεδόν οι ίδιοι που 6 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν το στήριξαν ως δημόσιο μέσο μεταφοράς, αλλά αντίθετα το πολέμησαν με λύσσα! Μερικοί εσκεμμένα για «ιδία» οφέλη και μερικοί άθελα τους λόγω ασχετοσύνης. Οι τελευταίοι μάλιστα αναβαθμίστηκαν πρόσφατα, ως επιβράβευση προφανώς για το έως τώρα καταστροφικό τους έργο…


Για ακόμα μία φορά ένα έργο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε κυριολεκτικά χρυσάφι, πετιέται με ελαφρά την καρδιά στα σκουπίδια. Αφού πρώτα κάποιοι έξυπνοι έγιναν εκατομμυριούχοι στις πλάτες 300 εργαζομένων, εκμεταλλευόμενοι το φιλότιμο και την όρεξη τους για προσφορά και εργασία, τώρα τους αφήνουν έρμαιο στις ορέξεις κάθε μεγάλου μυαλού της εταιρείας το οποίο και εκπονεί νέα σχέδια αναδιάρθρωσης. Νεόκοποι γενικοί διευθυντές τους ταλαιπωρούν σε εκπαιδεύσεις χωρίς κανένα σχέδιο και οργάνωση, με αμφίβολα αποτελέσματα. Δίχως να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, παραπλανώντας επίτηδες τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συνδικαλιστικό, προχωράνε βήμα βήμα το σχέδιο τους, το οποίο οδηγεί και μαθηματικά στην καταστροφή!

Θλιβόμαστε ειλικρινά να βλέπουμε το τρένο που ήμασταν κάποτε μαζί του στο παρθενικό του δρομολόγιο, βρώμικο πια και ταλαιπωρημένο, να σταματά αγκομαχώντας σιγά σιγά…
Λυπόμαστε να βλέπουμε εγκαταλελειμμένους και λεηλατημένους σταθμούς, περιουσία του ελληνικού λαού, αφημένους κυριολεκτικά στο έλεος του καθενός… Μα πάνω από όλα θρηνούμε για τους νέους ανθρώπους που ξεκίνησαν να δουλέψουν με μεράκι και όνειρα και κάποιοι φρόντισαν να τους τα αρπάξουν…
Ας μην κρυβόμαστε πλέον. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο. Οι σταθμοί κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον και εγκαταλείπονται, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης για τον ελληνικό Σιδηρόδρομο γενικότερα, ενώ το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας δίνεται βορά πλέον στο δικαιολογημένα αγανακτισμένο επιβατικό κοινό που διψάει για κοινωνική εκδίκηση!

Τούτη την ύστατη ώρα, λίγο πριν το τέλος έρθει και μας συναντήσει οριστικά και αμετάκλητα, οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ουρλιάζουν προς κάθε κατεύθυνση μήπως και ακουστούν:

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!!!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΡΕΙΑ!!!

Ένα Μέσο Μεταφοράς που σε όλο τον πολιτισμένο και μη κόσμο αποτελεί όχημα ανάπτυξης, ένα Μέσο οικολογικό και φιλικό στο περιβάλλον όπου πάνω του επενδύονται εκατομμύρια ευρώ διεθνώς, αυτό το ίδιο Μέσο τελεί στην Ελλάδα υπό διωγμό…


Εμείς σαν εργαζόμενοι καλούμε αυτούς που έχουν την δύναμη, να απομακρύνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους επικίνδυνους από τις θέσεις ευθύνης και να επενδύσουν σε νέους ανθρώπους με προσόντα και όραμα!

Ζητάμε την άμεση επαναστελέχωση και επαναλειτουργία των σταθμών που έκλεισαν, την περαιτέρω ανάπτυξη του προαστιακού δικτύου καθώς και την άμεση επίλυση όλων των υλικοτεχνικών προβλημάτων τα οποία υφίστανται εδώ και χρόνια και ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό αδικαιολόγητα!

ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΗΠΩΣ;;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget