Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: ΜΙΝΣΚ: Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

0 σχόλια
Το θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 100 προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της πρωτεύουσας Μινσκ της Λευκορωσίας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.


«Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν στην έκρηξη» δήλωσε ο κ. Λουκασένκο, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ενέργεια που έχει στόχο την υπονόμευση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, πάντως η αστυνομία της Λευκορωσίας προσανατολίζεται στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε αστυνομική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Κατά τους ερευνητές είναι πιθανό η έκρηξη να είναι ενέργεια τρομοκρατών. Το είδος των τραυμάτων μας οδηγεί στην υπόθεση αυτή» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια ξεπερνούν τους 90 και δείχνει εικόνες από το σημείο της έκρηξης όπου φαίνονται πέντε πτώματα σκεπασμένα, δεκάδες ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πανικόβλητοι επιβάτες του μετρό.

«Δύο πτώματα βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του μετρό. Τα πρόσωπά τους ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο BelTA, οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας μετέφεραν τουλάχιστον 50 τραυματισμένους πολίτες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 17:55 (ώρα Ελλάδας).

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερα στοιχεία τώρα», ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν νωρίτερα ότι τραυματίες μεταφέρονται από το σταθμό του μετρό Οκτιάμπρσκαγια με φορεία. Πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε από την έξοδο του σταθμού του μετρό ενώ όσοι από τους επιβάτες δεν είχαν τραυματιστεί έβγαιναν με κατάμαυρα τα πρόσωπα και τα ρούχα τους.


ΠΗΓΗ: www.newsport.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Να είναι πάλι οι γνωστοί άγνωστοι ακροφανατικοί φασίστες θρησκόληπτοι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που ανατινάζουν τα μετρό σε ολόκληρο τον κόσμο για να πετύχουν με τον τσαμπουκά και τις απειλές την αντικατάσταση των νόμων του κράτους με τους "νόμους" της θρησκείας τους; Ο φανατισμός είναι ό,τι πιο σιχαμένο έχει δημιουργήσει ο ανθρώπινος νους. Είδωμεν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget