Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Κοινή σύσκεψη για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου

0 σχόλια
Αθήνα, 11 Απριλίου 2011

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ως καθοριστική παρέμβαση για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, χαρακτηρίστηκε η ανάπλαση της Πανεπιστημίου και της ευρύτερης περιοχής, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφού πρόκειται να αλλάξει η όψη και οι λειτουργίες του κέντρου.Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ο Υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαρία Καλτσά, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, η Αντιδήμαρχος Τομέα Υποδομών του Δήμου Αθηναίων Νανά Σπυροπούλου, οι Πρόεδροι και Δ/ντες Σύμβουλοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, του ΟΑΣΑ Δημήτρης Δημητρίου, της ΕΑΧΑ Ντόρα Γαλάνη και του ΟΡΣΑ Ιωάννης Πολύζος, καθηγητές ΑΕΙ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής, που ορίζεται από το άρθρο 6 του «Μνημονίου (μανία με τα μνημόνια!) για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας για την πολεοδομική ανασυγκρότηση περιοχών του κέντρου της Αθήνας» που έχει υπογραφεί από τα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού για τις ακριβείς δράσεις κάθε φορέα, καθώς και το χρονοδιάγραμμά τους.

Η Επιτροπή είναι 10μελής. Μετέχουν σε αυτήν εκπρόσωποι των τριών Υπουργείων και εποπτευόμενων Οργανισμών τους, καθώς και της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget