Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΟΣΕ & ΟΑΣΑ: Σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτή ελλάσονος αντιπολίτευσης για το κόστος κατασκευής των ιστοσελίδων!

1 σχόλια
Σε σοκαριστικές δηλώσεις με αποδεικτικά στοιχεία υπουργικά έγγραφα που εξασφαλίστηκαν με επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τα αστρονομικά κόστη κατασκευής ιστοσελίδων δημοσίων οργανισμών έκανε βουλευτής ελλάσονος αντιπολίτευσης (Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης).

Μέσα στους δημόσιους αυτούς οργανισμούς, πρωταγωνιστική θέση είχαν τόσο οι θυγατρικές του ΟΣΕ όσο και οι υπο εκκαθάριση εταιρείες του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ.

Σημειώνουμε ότι και για την πιο "πλούσια" ιστοσελίδα με πλήρες Adobe Flash interface και άλλα διακοσμητικά καλούδια με εφέ, το κόστος δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Αν χρειάζεται και μεγάλο σέρβερ και είναι απαραίτητη καθημερινή αυτόματη ανανέωση και τηλεοπτικές ανάγκες (πχ. ιστοσελίδες καναλιών τηλεόρασης) το κόστος πάλι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, τα κόστη αναφέρονται μόνο στον σχεδιασμό των ιστοσελίδων και δεν αποκαλύφθηκε πόσο κοστίζει η φιλοξενία (hosting) ανα μήνα.

Άραγε, για τις νέες ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ πόσο θα πληρώσουμε;

Τα κόστη έχουν ως εξής:

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 58.500
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 18.950
ΗΛΠΑΠ 42.070
ΗΣΑΠ 22.700
ΤΡΑΜ 40.930
ΓΑΙΑΟΣΕ 16.950
ΕΡΓΟΣΕ 22.500

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget