Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΣΤΕΙΑ: Για 3η φορά στα σπαθιά η πρωτοβουλία Πειραιά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΜ/ΤΡΕΝΑ με την πρωτοβουλία κατοίκων Κηφισιάς ΕΚΑΛΕΙΑ

0 σχόλια
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί ανήκει στην κατηγορία ΑΣΤΕΙΑ. Το περιεχόμενο της είναι ψευδές αλλά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αφού σκοπό έχει να σατυρίσει υφιστάμενες καταστάσεις. Παρατίθενται με χρονολογική σειρά οι αναρτήσεις ΑΣΤΕΙΑ του ιστολογίου και μετά τη φωτό ακολουθεί η ανάρτηση. Δεν ενδείκνυται η ανάγνωση τους σε όσους δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ.

-ΑΣΤΕΙΑ: Απάντηση της ΤΡΕΛΟΣΕ σε ανάρτηση μας!


-ΑΣΤΕΙΑ: Νόμοι του Μέρφυ για τα λεωφορεία!


-ΑΣΤΕΙΑ: ΟΑΣΑ: Οι επερχόμενοι ελεγκτές!


-ΑΣΤΕΙΑ: Αλλαγές στις θυγατρικές και στον όμιλο επιχειρήσεων ΟΣΕ



-Proastiakos.net: Απίστευτο happening στον προαστιακό! (+ Διακωμώδηση από συνεπιβάτη!)



Τους ενώνει μόνο μια γραμμή μετρό.

Τους χωρίζει πολλά.

Για 3 φορά, η πρωτοβουλία πολιτών της Κηφισιάς ΕΚΑΛΕΙΑ προκαλεί τον δήμο Δραπετσώνας και την πρωτοβουλία πολιτών του Πειραιά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΜ/ΤΡΕΝΑ.

Την 1η φορά, η πρωτοβουλία ΕΚΑΛΕΙΑ είχε προτείνει την δημιουργία δημοτικής γραμμής τραμ Κηφισιά-Ν.Ερυθραία-Εκάλη την ίδια στιγμή που γινόταν διαμαρτυρία στο δημαρχείο Πειραιά για να ΜΗΝ γίνει η επέκταση του τραμ στον Πειραιά. Μάλιστα, είχε προτείνει την διαδρομή στον ευαίσθητο και ευέξαπτο δήμο Εκάλης με το ακόλουθο φυλλάδιο.


Την 2η φορά, οι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΜ/ΤΡΕΝΑ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την ενδεχόμενη κατασκευή ποδηλατόδρομων στην Δραπετσώνα και τον Πειραιά με πανό που απεικόνιζαν αυτοκίνητα να τσαλαπατούν ποδήλατα. Η προτοβουλία ΕΚΑΛΕΙΑ την ίδια ωρα πραγματοποιούσε επαφές με τον δήμο για επέκταση/ενοποίηση των ποδηλατόδρομων Κηφισιάς (οδοί Κασσαβέτη-Κολοκοτρώνη) και Εκάλης (οδός Ρόδων) ενώ παρουσίαζε ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατόδρομων μέσα από τα στενά των δήμων Κηφισιάς-Ν.Ερυθραίας-Εκάλης που πρόσκεινται στο Πεντέλικο Όρος, για ταυτόχρονη αποτροπή οικοπεδοφάγωσης του βουνού.

Αυτή τη φορά, η πρωτοβουλία ΕΚΑΛΕΙΑ κεραυνώνει την πρόταση υπόγειου LRT για τον Πειραιά και αντιπροτείνει την ανακατασκευή του τραμ Περάματος και την επέκταση του monorail Πειραιώς εντός του ιστού της Δραπετσώνας, ενώ για την Εκάλη προτείνει την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής επέκτασης ΚΗΦΙΣΙΑ-ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ που ξηλώθηκε πρίν το τραμ Περάματος, ως επέκταση της γραμμής μετρό 1, ενώ χαιρετίζει το ψήφισμα της Ελευσίνας για την έγκριση επαναλειτουργίας της ΣΠΑΠ.

Η αντίδραση από τους ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΜ/ΤΡΕΝΑ αναμένεται να είναι εκρηκτική και περιλαμβάνει:

-> Αποκλεισμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στον Πειραιά για ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ΙΧ στις σιδηροδρομικές διαβάσεις

-> Αποκλεισμό του τραμ και πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ με παρκάρισμα ΙΧ στον τροχιοδρομικό διάδρομο ενώ στο υπόλοιπο δίκτυο με παρκαρισμένα ΙΧ σε επιλεγμένες διαβάσεις.

-> Αποκλεισμό της γραμμής μετρό 1 στο τμήμα ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ με αίτημα την επέκταση της... υπογειοποίησης του τμήματος ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΤΤΙΚΗ προς τον Πειραιά

-> Αποκλεισμό όλων των λεωφορειολωρίδων της Αττικής και μπλόκο στα αμαξοστάσια λεωφορείων/τρόλεϊ

-> Διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας στους πεζόδρομους του Μοναστηρακίου

-> Μετατροπή της Πανεπιστημίου και της Βασ.Όλγας σε λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας με δυνατότητα autobahn.

-> Διέλευση φωτεινών σηματοδοτών με κόκκινο και διαμελισμός των εκάστοτε πεζών

->Βομβιστική επίθεση στα καταστήματα που πωλούν ποδήλατα

-> Χακάρισμα των ιστοσελίδων/ιστολογίων/forum που ασχολούνται με ποδήλατα, συγκοινωνίες και οικολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget