Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΣΤΑΣΥ: Τετάρτη 6 Ιουλίου - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011: Πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων "Τραμ - Ποδήλατο: Παράλληες διαδρομές"

0 σχόλια

Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για ορθοπεταλιές στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του επιτυχημένου «πράσινου» προγράμματος που καθιέρωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο η ΤΡΑΜ Α.Ε., «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές».

Τα εγκαίνια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα με την παρουσία των κ.κ. Δρ. Βασίλειου – Ιωάννη Σπυράκου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου «Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ)», Διονύση Χατζηδάκη, Δημάρχου Π. Φαλήρου, Δρ. Θάνου Βλαστού, συγκοινωνιολόγου/πολεοδόμου - καθηγητή ΕΜΠ και υπεύθυνου Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, Στράτου Παπαδημητρίου, καθηγητή Σχεδιασμού Μεταφορών Παν/μίου Πειραιά & Προέδρου «Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε.», Κώστα Βασιλειάδη, Μέλους Δ.Σ. ΣΤΑΣΥ Α.Ε., Δέσποινας Πολίτου, Μέλους Δ.Σ. ΣΤΑΣΥ Α.Ε., Γιώργου Τσαπρούνη, Ανωτέρου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων WIND Ελλάς και Γιάννη Φωστηρόπουλου, Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Π. Φαλήρου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι παραγωγοί του MAD Μαρία Ζαχαρίου και Φωτεινή Κορρέ ενώ παρευρέθηκαν ως προσκεκλημένοι του έγκυρου περιοδικού ποδηλάτου MBIKE, ο Ισπανός Guim Valls Teruel και η Βιετναμέζα σύζυγός του Thuy Anh Nguyen που μας μετέφεραν την εμπειρία τους καθώς έχουν διανύσει 18.000 χιλιόμετρα με τα ποδήλατά τους γυρίζοντας ολόκληρο τον κόσμο.

Η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 06/07 και θα διαρκέσει έως τις 30/09. Τα ποδήλατα θα διατίθενται από Τετάρτη έως και Σάββατο, από τις 17:30 – 20:30.

Για την εφαρμογή του έχουν εξασφαλιστεί, μέσω χορηγίας, 35 ποδήλατα εκ των οποίων 20 θα είναι σπαστά, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν με όλα τα ΜΜΜ.Θα διατίθενται επίσης παιδικά ποδήλατα, αλλά και δίκυκλα ενηλίκων με επιπλέον καθισματάκι.

Οι επιβάτες με την επίδειξη του ενιαίου εισιτηρίου ΜΜΜ, ακυρωμένου έως και μιάμιση ώρα νωρίτερα και την κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης, στους υπαλλήλους της εταιρείας μας, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα για μιάμιση ώρα. Τα έγγραφα θα επιστρέφονται με την παράδοση των ποδηλάτων.

Η διάθεση των ποδηλάτων και προστατευτικού εξοπλισμού θα γίνεται από το ειδικό περίπτερο που θα λειτουργεί στο Φλοίσβο, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ανάμεσα στις στάσεις τραμ «Πάρκο Φλοίσβου» και «Φλοίσβος»). Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με την εταιρεία μας, παρέχει δωρεάν το χώρο διάθεσης και στάθμευσης των ποδηλάτων σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο, δίπλα στο τραμ και τη θάλασσα.

«Πετάλι» στην προσπάθεια για την προώθηση εναλλακτικής μορφής μετακίνησης κάνει, μαζί με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND Ελλάς, ο μεγάλος χορηγός του προγράμματος, η οποία υποστηρίζει και υλοποιεί πολυάριθμες οικολογικές δράσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Υπευθυνότητα «Στην Πράξη».

Επίσης, η εταιρεία TSIRIKOSBIKES για δεύτερη φορά συμβάλλει οικονομικά στην αγορά των ποδηλάτων και του σχετικού εξοπλισμού.

Οι χορηγοί επικοινωνίας που θα συνδράμουν σημαντικά στη γνωστοποίηση του όλου εγχειρήματος είναι οι : MADTV & RADIO, CITYPRESS & FREESUNDAY, NEWSBEAST & NEWPOST.

Το πρόγραμμα «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές» πραγματοποιείται και αυτήν τη φορά με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι το τραμ είναι το πρώτο μέσο μαζικής μεταφοράς που από την ημέρα που λειτούργησε επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων στα οχήματα, χωρίς περιορισμούς ημέρας και ώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, προμηθευτείτε το έντυπο από τα εκδοτήρια τραμ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tramsa.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-9978000 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget