Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η ηγεσία παραδέχεται την οικογενειακή κατοχή αυθαίρετου και απειλεί για την αποκάλυψη!

0 σχόλια
Κάθε όριο φαίνεται να πέρασε η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλοντος.

Μετά τα αντιπεριβαλλοντικά μέτρα που εξήγγειλε συμπεριλαμβάνοντας την νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, ο Τύπος έφερε στην επιφάνεια την οικογενειακή κατοχή αυθαίρετου κτίσματος 155τμ και μάλιστα μέσα σε αναδασωτέα περιοχή, όπου η μητέρα του έχει εκκινήσει δικαστικό αγώνα για να την αποχαρακτηρίσει από αναδασωτέα και να νομιμοποιήσει το κτίσμα!

Μάλιστα, πρόκειται για αυθαίρετο στο τετράγωνο, γιατί είχε δηλωθεί για νομιμοποίηση με το νόμο Τρίτση το 1983, χωρίς όμως να αναφερθεί ότι βρίσκεται σε δασική έκταση, όπου ο νόμος Τρίτση έκανε εξαίρεση και δεν επέτρεπε την νομιμοποίηση, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να είναι αυθαίρετο!

Η κατοικία βρίσκεται μέσα σε αναδασωτέα έκταση και σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής θα έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί όπως και οι υπόλοιπες στη περιοχή, πράγμα που ωστόσο δεν έγινε ποτέ παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Ο υπουργός καταλήγει να θέλει να μηνύσει την εφημερίδα για... την αποκάλυψη της!


Ακολουθεί η ανάρτηση της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:


Την ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.

Μετά από τα πρωτοφανή κατορθώματά του στην οικονομία, όπου σε χρόνο ρεκόρ έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , ο κ. Παπακωνσταντίνου σπάει ένα ακόμη ρεκόρ, προφανώς παγκόσμιο: γίνεται ο πρώτο υπουργός Περιβάλλοντος με αυθαίρετο οικογενειακό εξοχικό σε δασικό χώρο που ταυτόχρονα μέλος της οικογένειάς του κάνει δικαστικό αγώνα για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από αναδασωτέα, ώστε το αυθαίρετο να νομιμοποιηθεί!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχεται δηλαδή την ύπαρξη του αυθαιρέτου, αλλά δεν παραιτείται.

Θυμίζουμε όμως ότι η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού όταν είχε αποκαλυφθεί χρέος του συζύγου της προς την Εφορία...


Η περίπτωση Μαγγίνα, που ως υπουργός Εργασίας είχαμε αποκαλύψει ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς και, τελικώς, είχε ο ίδιος την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του, ωχριά μπροστά στο φαινόμενο Παπακωνσταντίνου.

Μια απορία μόνο για τον κ. υπουργό Περιβάλλοντος: αν δεν κερδηθεί ο δικαστικός αγώνας για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας κι αφού, όπως υποστηρίζει στην απάντησή του, της ρύθμισης για τα αυθαίρετα θα εξαιρεθούν οι αναδασωτέες περιοχές, τι θα κάνει με το συγκεκριμένο σπίτι;
Μήπως θα κατεδαφίσει το οικογενειακό αυθαίρετο;

Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκάλυψε με στοιχεία,που και ο ίδιος παραδέχεται την ύπαρξη οικογενειακού αυθαιρέτου την ώρα που ο ίδιος είναι Υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος και η νομοθετική ρύθμιση των αυθαιρέτων αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου, του οποίου προϊσταται.

Πρόκειται για πολιτικό και ηθικό ζήτημα μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος και ως τέτοιο, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,όπως και οποιαδήποτε εφημερίδα έχει το καθήκον και την υποχρέωση να αναδείξει και να ενημερώσει τους ΄Ελληνες πολίτες. Ο έλεγχος της δημόσιας εξουσίας καθώς και η άσκηση πολιτικής κριτικής αποτελεί αποστολή του Τύπου και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει αποδείξει στην πορεία του πως ασκεί τον έλεγχο αυτόν αδιακρίτως και προφανώς ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί εξαίρεση.


Ως προς δε τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις, με χαρακτηρισμούς της πρώτης εφημερίδας της χώρας, ως "κίτρινου τύπου", απλώς επισημαίνουμε ότι αυτά δεν του έκαναν καλό όταν ήταν τσάρος της οικονομίας – και κυρίως ούτε και στην οικονομία βέβαια - και δεν θα του κάνουν ούτε τώρα.
Παραδίδουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στην κρίση της κοινής γνώμης.

Εμείς, ετσι κι αλλιώς, θα τα ξαναπούμε με τον mr. Αυθαίρετο υπουργό
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση Παπακωνσταντίνου:

Η αθλιότητα συνεχίζεται. O γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση λάσπης εναντίον μου.
Η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που απάντησα στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση φορολογικών εκκρεμοτήτων του. Η σχετική, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, πολυετής διερεύνηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για φορολογικές παραβάσεις του κ. Αναστασιάδη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», ολοκληρώθηκε και το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για τις δικές της ενέργειες. Το τελευταίο "εύρημα" της εφημερίδας, αναφέρεται σε σπίτι που ανήκει στη μητέρα μου. Το ακίνητο, με κτίσμα του 1962 εμβαδού 155 τ.μ., αγοράστηκε με νόμιμο συμβόλαιο ως έχει πριν 14 χρόνια και το μεταγεγραμμένο συμβόλαιο αγοράς βεβαιώνει την ένταξη του σπιτιού, με βεβαίωση μη κατεδάφισης, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στο νόμο 1337/1983 («νόμος Τρίτση»). Για το συγκεκριμένο ακίνητο, έχουν καταβληθεί κανονικά όλοι οι φόροι και εισφορές, ενώ έχει δηλωθεί από την ιδιοκτήτρια στο Κτηματολόγιο. Με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή όπου βρίσκεται κηρύχθηκε αναδασωτέα. Οι 100 περίπου ιδιοκτήτες των σπιτιών, που βρίσκονται στην περιοχή, ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά τους, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της πράξης αυτής και η σχετική απόφαση εκκρεμεί. Όπως είναι φανερό και από τα συμβόλαια, με την ιδιοκτησία αυτή ουδεμία σχέση έχω, και οι αναφορές σε "οικογενειακή ιδιοκτησία" είναι κατάπτυστες. Πέρα από αυτό, τα υπονοούμενα και οι ευθείες αναφορές στο δημοσίευμα, ότι η επικείμενη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα αφορούσε και σε αυτήν την ιδιοκτησία, είναι απολύτως γελοία και φυσικά συκοφαντικά, δεδομένου ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως η ρύθμιση θα εξαιρεί μεταξύ άλλων ακίνητα σε αιγιαλό, σε δασικές και σε αναδασωτέες περιοχές. Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί τη συκοφάντησή μου. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο εμπλέκοντας μέλη της οικογένειάς μου. Έχω, ήδη, καταθέσει αγωγή για άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια. Η εποχή που το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, αποτελούσε εργαλείο εκφοβισμού, εκβιασμού και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων έχει περάσει. Είναι χρέος κάθε πολίτη, κάθε πολιτικού πολύ περισσότερο, και δικό μου, να προστατέψει την ελευθερία του Τύπου, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψή του από τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κίτρινου Τύπου". Και αυτό θα κάνω κι αυτή τη φορά, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget