Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: Καυστική διαφημίση στα ΜΜΜ με θέμα την Ελλάδα

0 σχόλια
Μια Αμερικάνικη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), ονόματι Bankrupting America, η οποία ασχολείται με το Αμερικάνικο χρέος, γέμισε με διαφημίσεις στις στάσεις και τα λεωφορεία της Ουάσινγκτον την περίπτωση προς... αποφυγήν Ελλάδα.


Έτσι, η αφίσα γράφει: "Επόμενη στάση: Ελλάδα. Η αύξηση του ορίου του χρέους χωρίς περικοπή δαπανών είναι η δική μας ελληνική τραγωδία. Μην ανεβάσετε το όριο δανεισμού αν δεν περικόψετε δαπάνες".

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών (προοδευτικών) βρίσκεται μπροστά σε ένα νομοθετικό εμπόδιο όπου απαγορεύει την περαιτέρω αύξηση του χρέους της χώρας από 100% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Για να υπερπηδήσει το εμπόδιο, πρέπει να εξασφαλίσει συναίνεση και από την αξιωματική αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών (συντηρητικών). Όμως, οι Ρεπουμπλικανοί δεν συμφωνούν στο πακέτο των Δημοκρατικών που περιλαμβάνει μείωση των δαπανών για την Άμυνα και αύξηση των φόρων στα υψηλά εισοδήματα και αντιπροτείνουν περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία. Σε περίπτωση δεν υπάρξει συναίνεση, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν σε μερική στάση πληρωμών στις 2 Αυγούστου.

Να σημειώσουμε ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που εδρεύει στην αμερικάνικη πρωτεύουσα δεσμευόταν από παρόμοιο κανονισμό να μην εξυπηρετήσει χώρες όπου το χρέος τους είναι υψηλότερο του 100% του ΑΕΠ τους. Προκαλεί εντύπωση πως το Ταμείο παραβίασε τους κανονισμούς και δέχθηκε να δανείσει την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget