Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Σε ρίνγκ μετέτρεψαν οι λαθρεπιβάτες το μέσο σε έλεγχο ειστηρίων

5 σχόλια
....16/7 στο τρένο για Κιάτο με αναχώρηση 14:12 από Νεραντζίωτισσα, επαναλήφθηκε το γνωστό σκηνικό με "παιδάκια" να μην κόβουν εισητήριο και να παίζουν κρυφτό με τους σεκιουριτάδες. Στην στάση της Ν. Περάμου μάλλον οι 2 ελεγκτές και οι δύο σεκιουριτάδες εντόπισαν τζαμπατζήδες και θέλησαν να τους κατεβάσουν...


Αυτοί απαντήσανε με μπουνιές με αποτέλεσμα ο ένας σεκιουριτι να αιμοραγεί από το στόμα, ο άλλος χτύπημα στο κεφάλι, οι δράστες άφαντοι, οι τουρίστες τρομαγμένοι να έρχονται στο πρώτο βαγόνι του οδηγού και μερικοί επιβάτες να διαπληκτίζονται με τους υπόλοιπους "Ρομά", γιατί αν δεν το είπα παραπάνω τα παιδάκια αυτά ήταν από κάποιον καταυλισμό "Ρομά"... Αυτά τα ωραιά...


ΠΗΓΗ : Σχόλιο του επιβάτη Τάσου από το ιστολόγιο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.

5 σχόλια:

  • 18 Ιουλίου 2011 στις 6:40 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    "Ρομά" λέγονται τώρα οι σκατόγυφτοι ;

  • 18 Ιουλίου 2011 στις 7:21 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Δηλαδή αν οι επιβάτες ήταν έλληνες, γερμανοί, άγγλοι κ.ο.κ θα ήταν μικρότερο ή διαφορετικό το πρόβλημα; Δε νομίζω πως ειναι σκόπιμο να παρουσιάζουμε ως αρνητικό στοιχείο την εθνικότητα ή τη φυλή στην οποία ανοίκει κάποιος...

  • 18 Ιουλίου 2011 στις 7:52 μ.μ.

    @1 Ανώνυμος: Η λέξη "γύφτος" προέρχεται από τη λέξη "Αιγύπτιος" και η χρήση της οφείλεται στην πεποίθηση παλαιότερων εποχών ότι οι Ρομά προέρχονται από την Αίγυπτο ενώ τελικά προέρχονται από την Ινδία, δλδ δεν είναι βρισιά.. Η λέξη "Ρομ" σημαίνει στη γλώσσα τους "άντρας" ή "σύζυγος" ενώ η λέξη "αθίγγανος" ή "ατσίγγανος" σημαίνει τον "ανέγγιχτο" (από τον πολιτισμό), εξαιτίας της άρνησης τους να ενσωματωθούν στη σύγχρονη κοινωνία.

    @2 Ανώνυμος: Οι Έλληνες, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, κτλ έχουν περάσει από στρώματα "κοινωνικής εξημέρωσης" που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία -στην οποία οι Ρομά δεν ενσωματώνονται (εξ ου και ο ορισμός αθίγγανος)- κάνοντας τους να είναι πολύ πιο επιρρεπής σε αυτά τα γεγονότα. Οι λαοί που έχουν περάσει από αυτά τα στρώματα εξημέρωσης (κυρίως όλη η Ευρώπη) τείνουν να προτιμούν να τερματίσουν την ύπαρξη τους (αυτοκτονία) παρά να επιβιώσουν με αξιόποινες πράξεις που καταλήγουν να βάφονται με αίμα για λίγα ευρώ, που αποδεικνύουν μάλιστα το αίσθημα της άγριας επιβίωσης που ακόμη είναι ενεργό στους λαούς που δεν πέρασαν από αυτή την εξημέρωση. Οι επιστήμες της στατιστικής και της ψυχολογίας το επιβεβαιώνουν με ανέγγιχτα από ρατσιστικές ή αντιρατσιστικές "κορώνες" επιστημονικά πορίσματα. Τέλος, η εθνικότητα κάποιου στις αξιόποινες πράξεις πρέπει να παρουσιάζεται, οχι με αρνητική αλλά ούτε με θετική χροιά. Ειδικά στα κακουργήματα είναι πολύ σκόπιμο (όχι άσκοπο όπως λέτε), γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε μεταναστευτική πολιτική της Δανίας του Νότου (Ελλάδος) με τη Δανία του Βορρά και την λοιπή Ευρώπη για να... γελάσουμε (με τα χάλια μας ΚΑΙ σε αυτό τον κρίσιμο τομέα εσωτερικών υποθέσεων).

  • 20 Ιουλίου 2011 στις 2:53 μ.μ.
    Ανώνυμος :

    Ασκοπη χαρακτηριστηκε όχιως προς τη στατιστική πλευρά αλλα ως προς τη βαρύτητα του γεγονότος. Ο ορος "κοινωνική εξημέρωση" την τελευταια πεντηκονταετήα τουλάχιστον δε θεωρείται δόκιμος. Η εξημέρωση είναι κάτι πολύ υποκειμενικό καιγια κεθε πολιτισμό είναι κάτι διαφορετικό. Εαν η ευρώπη χαρακτηρίζεται από "αξιοπρέπεια" λογω της οποίας οι κάτοικοι της τείνουν να τερματίσουν τη ζωή τους παρά να επιβιώσουν με αξιόποινες πράξεις που βάφονται με αίμα για λίγα ευρώ [δηλαδή το αίμα για τα πολλά ευρώ ειναι αμελητέο(;)] τότε οι σφαγές (σταυροφορίες, Α, Β Παγκόσμιοι Πόλεμοι, ολοκαύτωμα, βιετνάμ, ιρακ κλπ) προφανώς είναι αμελητέο γεγονός γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, σύσσομος ο Δυτικός "πολιτισμένος" πολιτισμός θα έπρπεπε να έχει αυτοκτονήσει...
    Υ.Γ η χαμένη αξιοπρέπεια την οποία έχετε κι εσείς πολύ σωστά τονίσει στις εργασιακές σχέσεις και στον τομέα την κοινωνικών παροχών (π.χ. μμμ) γιατι υπάρχει στον "πολιτισμό"μας;

  • 20 Ιουλίου 2011 στις 5:16 μ.μ.

    Μίλησα σε επίπεδο απλής κοινωνίας και όχι πολιτικής εξουσίας. Αυτά τα έκτροπα που αναφέρετε είναι παραδείγματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (οχι κοινωνικής) αγριότητας, τα οποία ασφαλώς και δεν αναιρούν την δυτική "κοινωνική εξημέρωση" (φαντάζομαι ότι ούτε αυτός είναι ο σκοπός της επιχειρηματολογίας σας, γιατί είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει). Αντίθετα, αυτά πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται από άτομα εξουσίας, στα όποια αν ρωτήσετε την όντως "εξημερωμένη" δυτική κοινωνία ΔΕΝ συμφωνεί σε αυτά και τα αναγνωρίζει ως απεχθείς ενέργειες. Η κοινωνική εξημέρωση υφίσταται στην απλή κοινωνία, γιατί τα άτομα που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις εξουσίας αλλοτροιώνονται από αυτήν (εξουσία) αλλά κυρίως από το νέο οικονομικό σύστημα.

    Οι εργασιακές σχέσεις και οι κοινωνικές παροχές διαλύονται, ως απαίτηση ενός ανθυγιεινού και καταστροφικού οικονομικού συστήματος που αναπτύχθηκε την τελευταία 15ετια με την μανία της κερδοσκοπίας, την ανηθικής χρημ/κης δραστηριότητας, των πλήρως ελεύθερων αγορών που μπορούν να επηρεάζουν ακόμη και τις κυβερνήσεις, των λανθασμένων θεμελίων της ευρωζώνης, κτλ. Σε συνάρτηση όλα αυτά οδήγησαν στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και δεν βλέπω τους διεφθαρμένους πολιτικούς της Ευρώπης να θέλουν να παραδεχθούν το λάθος τους και να κάνουν πίσω από αυτό το απεχθέστατο οικονομικό σύστημα της τελευταίας 15ετίας.

    Πέραν των σωστών παρατηρήσεων σας, χαίρομαι που δεν απορρίψατε αλλά συμπληρώσατε τα λεγόμενα μου και μου δίνετε τη δυνατότητα για εποικοδομητικό διάλογο, κάτι σπάνιο να προσφέρεται στις μέρες μας. :-)

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.


Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας




Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget