Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ VS ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΣΑ: 2-0

0 σχόλια
Μετά από 2 διαδοχικές παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΑΣΑ διόρθωσε αναδρομικά αδικία που επεβλήθη πριν μερικούς μήνες από την κουτοπόνηρη διοίκηση.


Συγκεκριμένα, κάτοχοι της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών, κατήγγειλαν στην ανεξάρτητη αρχή ότι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, η Επιτροπή Διερεύνησης Παραπόνων Προστίμων, που εξετάζει τα αιτήματα των παραβατών εντός 20 ημερών, εξαίρεσε από την ανάκληση ή τη μείωση των επιβληθέντων προστίμων την κατοχή μηνιαίας κάρτας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ είχε προβλέψει, για την διερεύνηση παραπόνων προστίμων, τις περιπτώσεις που οι παραβάτες δεν είχαν μαζί τους αποδεικτικά, όπως η ετήσια κάρτα, το ετήσιο κουπόνι ΑΜΕΑ, μαθητικό, σπουδαστικό και φοιτητικό πάσο, κάρτα πολυτέκνων, ταυτότητα πιστοποίησης ηλικίας και ειδικές ταυτότητες ελεύθερης μετακίνησης όπως των οπλιτών κλπ., να μπορούν οι πολίτες να τα προσκομίζουν εκ των υστέρων, για την ανάκληση ή τη μείωση των επιβληθέντων προστίμων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η μη συμπερίληψη της μηνιαίας κάρτας στην ανωτέρω απόφαση δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένες νομικές διατάξεις και δεν αιτιολογείται ειδικώς, ενώ πχ συμπεριλαμβάνεται η ετήσια κάρτα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η απόφαση είναι άδικη και υπερβολική ιδιαιτέρως υπό το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το ΔΣ του ΟΑΣΑ αποφάσισε ομόφωνα (16/2/2011) να συμπεριληφθεί και η μηνιαία κάρτα στα αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς, ωστόσο, να προβλέψει την ανάκληση προστίμων που επιβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης απόφασης, δηλαδή μεταξύ 21.10/2010 και 16/2/2011.

Ο Συνήγορος παρενέβη εκ νέου, για το αν η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ και εάν θα ακολουθείται η διαδικασία ακύρωσης των προστίμων που επιβλήθηκαν και κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, κάτι που έκανε, τελικώς, δεκτό ο ΟΑΣΑ.


ΠΗΓΗ (με παραλλαγές): www.athina984.gr μέσω etheldrivers.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget