Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΕΘΕΛ: Σφράγισμα τμημάτων αμαξοστασίου Άνω Λιοσίων από την Περιφέρεια Αττικής ως αυθαίρετα

0 σχόλια
Χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργούν τα έξι από τα επτά αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, καθώς το μόνο αμαξοστάσιο που διαθέτει τυπικά όλες τις άδειες είναι αυτό του Πειραιά. Αποτέλεσμα της παρατυπίας ήταν χθες με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής να «σφραγιστούν» τμήματα του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στα Ανω Λιόσια, που δεν διέθεταν νόμιμη άδεια.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υποδομών, στελέχη του οποίου άφηναν αιχμές για κινήσεις υπονόμευσης του δημοσίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών: «Τώρα που αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι εδώ και καιρό προς υπογραφή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προέκυψε ενέργεια που εξ αντικειμένου υπονομεύει την εξυγίανση και το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών» υποστήριζαν.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΘΕΛ τόνιζε χθες ότι δεν είχε ενημερωθεί, ενώ έχει ήδη λάβει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική για το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο, στο οποίο υπάγονται 230 λεωφορεία, τα οποία εκτελούν 600-700 δρομολόγια ημερησίως. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Στ. Δήμου, διατάχθηκε η σφράγιση του πρατηρίου υγρών καυσίμων του αμαξοστασίου, του πλυντηρίου, του λιπαντηρίου οχημάτων, ενώ εντός της εβδομάδας θα σφραγιστεί και το συνεργείο επισκευής οχημάτων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, μάλιστα η ΕΘΕΛ είχε κληθεί από την 1η Ιουλίου να υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις παραπάνω εγκαταστάσεις ώστε να της χορηγηθεί η νόμιμη άδεια λειτουργίας.


ΠΗΓΗ: Το Έθνος

ΣΧΟΛΙΟ: Χωρίς το παρακάτω σχόλιο να ηθικοποιεί την παράνομη λειτουργία των αμαξοστασίων, φαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής ψάχνει ψύλλο στα άχυρα για να εντυπωσιάσει, όταν πολύ μεγαλύτερες και εμφανέστερες πληγές ταλαιπωρούν το χωροταξικό. Την ίδια ώρα λοιπόν που σφραγίζουν τα αμαξοστάσια των λεωφορείων και δεν αφήνουν σταθμούς να λειτουργήσουν ως "αυθαίρετοι" (Μεταμόρφωση), αυθαίρετα πολυτελή κτίσματα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων ασελγούν στα αθώα και ταλαιπωρημένα κορμάκια των τρίων σημαντικότερων βουνών της Αττικής (Υμηττός, Πεντέλη, Πάρνηθα), τα οποία αν και επιβλητικά και εμφανέστατα, παραμένουν αόρατα στα μάτια της περιφέρειας, ενώ χωρίς άδεια κατασκευής, κατέχουν κατά μαγικό τρόπο τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο), κάτι που θα έκανε και τον μεσιέ Κόπερφιλντ να φαντάζει πρωτάρης... Μα υπάρχει πιο μαγική και πιο ξεφτιλισμένη χώρα από την δικιά μας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget