Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ιπτάμενο τρένο!

2 σχόλια
Ξεπερνώντας ακόμη και τα τρένα της εταιρίας Maglev, υπάρχει πλέον ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ιαπωνία. Ιάπωνες μηχανικοί παρουσίασαν ένα πρωτότυπο είδος τρένου το οποίο δε κινείται απλά όπως τα υπόλοιπα τρένα στις ράγες, αλλά έχει την ικανότητα και να πετάει.

Ο σχεδιασμός είναι αναμφισβήτητα υποδεέστερης τεχνολογίας από ό, τι τα τρένα Maglev, αλλά τα ιπτάμενα τρένα χρησιμοποιούν φτερά τα οποία είναι συνδεδεμένα με μία άτρακτο ώστε να δίνεται η δυνατότητα να πετάνε κάποια εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Ο ορισμός του τρένου είναι «δραστικό όχημα εδάφους» και έχει σχεδιαστεί για να κινείται μονάχα με αιολική και ηλιακή ενέργεια κάνοντας το συγκεκριμένο τρένο να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.Το πρώτο πρωτότυπο ιπτάμενο τρένο μόλις παρουσιάστηκε στο IEEE Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής στη Σαγκάη της Κίνας. Το ιπτάμενο όχημα ελέγχεται με μέθοδο ρομποτικής και χρησιμοποιεί τρία ζεύγη φτερών και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών ελίκων για να μπορεί να ανυψώνεται.

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

 • 18 Μαΐου 2011 - 12:42 μ.μ.
  Δημοσθένης :

  Ιαπωνικό αεροπλανοτρένο, όπως λέμε τρένα και λοιπά ΜΜΜ στην Ελλάδα...

  Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Και για όσους ανευθυνουπεύθυνους παραγοντίσκους, κυβερνήτες της χώρας μας κτλ δεν κατάλαβαν, αυτό ήταν σαρκασμός!

 • 20 Μαΐου 2011 - 12:25 π.μ.
  Ανώνυμος :

  Έχουμε χάσει λιγο το νόημα του τι είναι ΤΡΑΙΝΟ , ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΑΜΑΞΙ

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget