Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΗΛΠΑΠ: "Ζήλεψε" τον ΗΣΑΠ και ετοιμάζει ανακαίνιση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης

0 σχόλια
Την αντικατάσταση εκατοντάδων πεπαλαιωμένων μεταλλικών ιστών του ηλεκτροκινούμενου δικτύου των τρόλεϊ δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών. Το έργο αφορά την αντικατάσταση 835 παλαιών μεταλλικών ιστών διαφόρων τύπων που χρησιμοποιούνται για την ανάρτηση του εναερίου ηλεκτρικού δικτύου των ΗΛΠΑΠ στους δήμους Αθηναίων, Πειραιά, Καλλιθέας, Νέας Φιλαδέλφειας, Κερατσινίου και Βύρωνα.


Η στήριξη και ανάρτηση του εναερίου δικτύου θα γίνει είτε με μεταλλικούς βραχίονες στήριξης είτε με πλαστικά επίτονα, ανάλογα με την περίσταση, ενώ θα γίνει και αντικατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας και άλλων υλικών.
Η εν λόγω πρωτοβουλία ελήφθη έπειτα από την διαπίστωση ότι, λόγω της παλαιότητας των ιστών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Επίσης, οι νέοι στύλοι της ηλεκτροκίνησης θα αυξήσουν την ταχύτητα των τρόλεϊ και θα μειώσουν τους (ηχητικούς;) ρύπους, ειδικά στο κέντρο της Αθήνα και του Πειραιά, περιοχές με ιδιαίτερα υψηλή περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ακόμη, εκτιμάται ότι, με το νέο εναέριο δίκτυο, η μείωση των βλαβών και των εκτροχιασμών, συνεπακόλουθα θα ρίξει το κόστος συντήρησης των ΗΛΠΑΠ. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, κ. Χ. Τσιόκα, το έργο εντάχθηκε, μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η συνολική προτεινόμενη δημόσια δαπάνη καθορίζεται στα 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα διευκρινιστεί το ποσοστό της κοινοτικής συμμετοχής. Πάντως, καταληκτική ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου του 2015.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα, του Αχιλλέα Χεμικόγλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια προσωπική προσπάθεια ενός επιβάτη για ενημέρωση των συμπολιτών του σχετικά με τα ΜΜΜ της Αθήνας.

ΔΕΝ αποτελεί επίσημο ιστολόγιο του ΟΑΣΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, κτλ ούτε κάποιου σωματείου εργαζομένων και δεν έχει καμία διασύνδεση με τους αναφερθέντες (αρα και καμία ευθύνη για ό,τι αυτοί αποφασίζουν).

Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε σχόλιο σε β' ενικό ή πληθυντικό καθώς και επίρριψη ευθυνών σε εμάς, θα καταργείται.

Η φωτό της εβδομάδας

Η φωτό της εβδομάδας

Δημιουργός: Μάνος Σομαράκης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

To ιστολόγιο μας πρoσπαθεί να εξασφαλίσει την ακρίβεια των στoιχείων του, εξαντλώντας όλες τις πηγές αναφορών και με τακτική ενημέρωση στα διάφορα θέματα που ασχολείται. Παρ' όλα αυτά, σε περίπτωση λανθασμένων πληρoφoριών, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη (νομική, ηθική,κτλ). Οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχειν".
Ειδικά για τις απεργίες, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που τις αποφασίζουν (και ΟΧΙ οι συγκοινωνιακές εταιρείες). Συμβαίνει συχνά να αλλάζουν συνεχώς τις ώρες απεργιών τους, για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών να καταγγείλουν τις απεργίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας κρατάμε ενήμερους.
Καθώς οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών καταγγέλουν τις εξαγγελθείσες απεργίες, τα συνδικαλιστικά σωματεία αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους για να μην προλαβαίνουν οι διοικήσεις. Ως εκ τούτου, γίνονται συνεχώς αλλαγές στο "ποιά" μέσα θα απεργήσουν, "πότε" και "πόσο". Μείνετε συνεχώς συντονισμένοι και ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο!

wibiya widget